DEL

DanFish og DanAqua messene i Aalborg Kongres & Kultur Center holdt i år et meget høyt nivå blant utstillerne. Og gjestene, fra flere enn 40 land, kvitterte med ordrer og innledende forhandlinger til kommende ordrer.


( 16.10.2013 )

[raw]

For første gang ble det også gjennomført et matchmaking program, med Enterprise Europe Network som arrangør, mellem 11 store kinesiske virksomheter, noen danske, et par norske og ett islandsk firma.

 

Liangqi Xu, er sjef for den strategiske utviklingsavdelingen i Shanghai Fisheries. Dette selskapet omsetter for 6,5 milliarder danske kroner årlig, har 76 trålere, linebåter og notfartøy med i alt 3.300 ansatte, ett av Kinas største distribusjonssentre og egen havn i Shanghai.

 

-Messen her er meget konkurransedyktige på verdensplan. Jeg har sett alle de teknologier som jeg kom for å se etter, og som jeg har hørt om, blant annet på miljø- og ressurssparende teknologier, som vi er meget interesseret i, fortalte Liangqi Xu.

 

Det store kinesiske rederiet står nå klar til å investere i disse teknologiene og i oppdrettsnæringen. I matchmaking-programmet møtte Liangqi Xu blant annet en representant for AKVA Group, som har landbasert oppdrett som spesialitet.

 

-Nå drar jeg hjem Shanghai, og så vil alle våre samtaler og forhandlinger som er gjort her i Danmark bli gitt videre til de rette ledere i de forskjellige avdelingene, slik at vi får avtaler, som passer inn i vår utviklingsstrategi, på plass, slår Liangqi Xu fast.

Messen i Aalborg var godt besøkt, og det var ofte tett med interesserte gjester mellom radene av stands i de mange utstilingshallene.

 

I løpet av de tre dagene DanFish og DanAqua varte var det stor interesse fra de 13.755 besøkende (13.647 i 2011). Det har blitt tegnet mange ordrer  og inngått mange samarbeidsavtaler på messen, som i et lengre perspektiv vil skape millionomsetning og arbeidsplasser hos de godt over 300 utstilleerne på DanFish og DanAqua fra både Nordjylland, resten av Danmark og internasjonalt.

 

[/raw]

INGEN KOMMENTARER

Comments are closed.