Fishtek Marine Banana Pingers er nå tilgjengelig for kjøp fra Frøystad AS. Pingerne, som er testet og godkjent for bruk i Norge, vil  forhindre  niser og delfiner fra å nærme seg garnene dine og dermed redusere fangst av disse med opptil 100 prosent.

For å overholde importrestriksjoner fra USA  og sikre best mulig pris på eksportert fisk, krever ny lovgivning at alle fisk og fiskeprodukter som eksporteres til USA, skal være regulert av tilsvarende bifangst-forskrifter som amerikanske kommersielle fiskeflåter er underlagt. Et bifangst-reduksjonsforslag, sendt ut av Fiskeridirektoratet, er for tiden ute på høring.

Dersom det bli innført vil det bli pålagt alle garnfiskere i Lofoten å bruke akustiske skremmemiddel  (Pingers)  mellom 1. januar og 30. april for å redusere fangst og død av spesielt niser. Banana Pingers sørger for at du kan fortsette å fiske som normalt og er bevist å ha  ingen negativ innvirkning på fisket av torsk.  Designet for  å være “fit and forget”,  er Banana Pingers  enkle å feste og bytte mellom garnlenkene, og  sikrer at de fungerer  uten noen negativ effekt på garnhåndteringen.  Fishtek Marine Banana Pinger  er  testet og godkjent av fiskere globalt som markedsleder for akustiske skremmemiddel på grunn av sin utrolige pålitelighet og funksjonalitet.

“Tilbakemeldinger fra fiskerne var enstemmig; av alle pingere som de har prøvd å bruke, Fishtek Banana Pinger var deres foretrukne produkt.” Havforskningsinstituttet, 2019.

 – Da vi var på besøk i fjor, var det tydelig at Norge var et land som legger stor vekt på kvalitet. Vi er stolte av å kunne jobbe med den norske fiskeflåten, da vi vet at Banana Pinger vil oppfylle de høye kravene og la deg fiske uhindret med full tillit til vårt produkt” – sier Pete Kibel, administrerende direktør og medgrunnlegger, Fishtek Marine.

Pete Kibel.

– Vi har følgt prosessen i Fiskeridirektoratet om forventet ny lovgivning for fiskeprodukter eksportert til USA og samtidig søkt i verdensmarkedet for relevante leverandører, sier salgssjef Hallgeir Frøystadvåg,  i en kommentar. Basert på dette verdensomspennende søket, er vi svært glade for å kunngjøre samarbeidet med Fishtek Marine, som vi velger basert på kvalitet og pris, i tillegg til våre egne erfaringer med test av utstyret om bord hos våre kunder.

Hallgeir Frøystadvåg,

Om Fishtek Marine:

Basert i Devon, Storbritannia.  Fishtek Marine ble etablert i 1999 av to brødre Pete og Ben Kibel.  Fishtek Marine-teamet består av erfarne ingeniører og fiskeriforskere som fokuserer sin kompetanse og energi på utvikling, prosjektering, testing, produksjon og distribusjon av en rekke innovative fiskeenheter  som letter bærekraftig fiske. Selskapet tilbyr et internasjonalt anerkjent produktutvalg som inkluderer Banana Pinger. Dyptvanns fiskelys, PotLight  for teine-og rusefiske for å øke fangst av krabber og fisk. HookPod for å unngå at en får sjøfugl under linefiskeri.