Optimar har i løpet av januar inngått kontrakt om leveranse av fiskefabrikk til to nye lokaleigde fiskefartøy. Optimar skal levere fabrikk om bord line- og garnbåten M/S Veidar og til linebåten M/S Seir.

Førstnevnte fartøy eies av rederiet Veidar AS, tilhørende på Godøya i Giske kommune. Selve skipet er designet av Rolls Royce Marine og Optimar vil levere fabrikken i desember 2017.02.07. Skipet vil bygges ved Simek Skipsverft i Flekkefjord.

Linebåten M/S Seir eies av rederiet Seir AS, tilhørende i Haram kommune. Skipet er designet av Skipsteknisk AS og Optimar vil levere fabrikken i juni 2018. Fartøyet bygges ved Vågland båtbyggeri i Halsa.

Optimar har også inngått kontrakt for leveranse av ny pakkelinje til Vinnslustødin på Vestmannaeyjar (Island). Dette er en pakkelinje for pelagisk fisk og Optimar har tidligere levert store deler av den eksisterende fabrikken.

Optimars løsning for fjerning av lakselus er i vinden som aldri før. I løpet av januar og februar er det solgt 8 nye Optilicere til kunder innen laks og oppdrett. Totalt har Optimar solgt over 20 anlegg siden produktet kom på markedet våren 2016.