Kystmagasinet har bordet Liegruppen Fiskeri AS sitt nyeste fiskefartøy, Ligrunn, som satte kursen mot hjemmehavnen på Sotra i kveld etter noen måneders utrustningstid ved Hellesøy Verft AS på Løfallstrand.


( 12.09.2013 )

[raw]

Dette er søsterskipet til Liafjord, som ble overlevert for et år siden. Det er bare gjort marginale endringer på dette siste nybygget, som blant annet større RSW-anlegg, det nyeste design på ulike tekniske installasjoner og andre farger på interiøret.

 

 

Den nye snurperen har ultramoderne løsninger på alle områder, ikke minst når det gjelder fremdriftsanlegg, som er av typen dieselelektrisk/hybrid og som gir store innsparinger i årlig drivstofforbruk. Skipet kan gå med 12,5 knop bare på hjelpemotoren. Under prøveturen før overlevering ble toppfart logget til 19,4 knop med alle tilgjengelig krefter innkoblet.

 

Ligrunn har et kvotegrunnlag på 387 basistonn, av maksimalt 650. Fartøyet har i dag ikke kolmulekvote, og den er heller ikke ferdig rigget for trål. Men alt er tilrettelagt for trål, og i følge skipper Paul Utvær kan omrigging til trål gjøres i løpet av to-tre dager. Planen er å gå på makrellfeltet uti neste uke en gang. Ligrunn vil ha et fast mannskap på ni personer, og de har ingen avløserordning.

 

Vi har en større reportasje fra Liegruppens nye fiskefartøy i neste utgave av Kystmagasinet, som kommer i salg i Narvesen 10. oktober og til abonnentene en uke tidligere. Her gir vi våre lesere noen smakebiter i form av bilder fra dette flotte fartøyet som har hovedmålene 64×13,8 meter.

 

 

 

 

[/raw]