DEL

FMV og Ringasund as (Kolbeinsvik, Austevoll) har signert design- og byggekontrakt på en arbeids- og lokasjonsbåt av type HFMV W24 Vik-klassen. Fartøyet har hoveddimensjoner 24 x 12 x 4.9 m LxBxD. Båten får byggenr. FMV 219, bygges komplett på Fitjar og skal overleveres i juli 2016. Navnet skal være «Ringafjord».


( 23.12.2015 )

Dette blir den første leveransen av en arbeidsbåt fra FMV til Ringasund. Men vi kjenner hverandre godt, både gjennom servicearbeider på eksisterende arbeidsbåt og gjennom nybygg og servicearbeider på fiskebåter. Dette blir den andre båten av HFMV Vik-designet vårt. Den første ble levert til Stava Sjø i november nå.

Ringasund AS holder til i Austevoll, ble etablert i 2011 og eies av Møgster brødrene Frode, Geir, Heine, Inge og Arve i fellesskap. Frode Møgster er daglig leder og Styreformann er Geir Møgster. Selskapet eier og driver «Ringasund» som er en spyle- og ROV båt. FMV219 «Ringafjord» blir en velutstyrt service- og arbeidsbåt som i hovedsak skal drive med fortøynings- og ROV arbeider.

Fitjar Mek Verksted fikk en flott julegave i form av en ny kontrakt.

FMV

Frode Møgster var gründer og pådriver for Møgsterfamiliens engasjement innen oppdrett. I 1980 startet de opp med settefisk produksjon og i 1990 fikk selskapet navnet Sjøtroll, som det også heter i dag. Han var daglig leder i mange år i selskapet. I 2014 hadde selskapet en omsetning på ca 1.3 milliarder kroner. Frode har tro på bærekraftig produksjon ved bruk av rensefisk. Da må nøter og utstyr være rene og det innebærer bla. mye inspeksjon og spyling.

«For FMV og Heimli er det svært gledelig at vårt Vik design blir vurdert som det beste valget for Ringasund AS. Dette er et rederi som eies og drives av folk som kan både oppdrett og fiskeri, og som har god innsikt i båter.

For alle våre arbeidsbåter benytter vi designmetodikk, prosjektgjennomføringsmodell, kvalitet i materialer og arbeidsutførelse som for større båter. Dette, samt at vi legger opp til godt samarbeid med rederi og utstyrsleverandører underveis i både design- og byggefase setter mange stor pris på. I og med at vi tegnerog bygger på Fitjar gir det alle våre kunder gode muligheter til både å følge byggeprosessen og påvirke eksempelvis arrangementer underveis.

Næringen er  dynamisk og voksende så FMVs fleksibilitet i gjennomføringen og leveringssikkerhet blir verdsatt i markedet», sier Verftsdirektør Hugo Strand.

Det er en stor fjær i hatten til FMV at slike kompetente folk som Frode Møgster & co velger HFMV design og bygging på FMV. Vi håper og tror «Ringafjord» skal tjene rederiet og dets kunder godt. Vi takker Ringasund AS for tilliten og ser fram til et godt samarbeid i prosjektet.

 

 

 

INGEN KOMMENTARER

Comments are closed.