I slutten av august ble Safiren overlevert fra Nor-Dan Marine AS til Steinar Nekkøy. Båten er en Nor-Dan Speedsjark 35, og den har verftets byggenummer 115/20.

Nybygget er bygget etter norske regler for merkeregistrerte fiskefartøy over seks meter. Den skal brukes til garnfiske og er godkjent for Bankfiske 1. Safiren er av den oppgraderte modellen til NorDan 35, med bredere styrhus.

Motoranlegget er levert av Universal Diesel AS, og består av Perkins 300 hk, som er koblet til et ZF 280 gir m/ cruise command, som er levert av KGK. Hydraulisk anlegg levert av Egil Eng & CO/AJ Drift AS/Fiskeriteknikk AS. Propell og roranlegg levert av Bosvik AS og det er Sleipner som har levert baugthruster.

Båten har shelterdekk, trimtanker og tørkeskap av oppgradert modell. Det finnes en rekkeport på styrbord side, og den er dessuten utstyrt med Polarlight søkelys og Luminell bauglys og dekksbelysning. Rundt dekket er det aluminiumsrekker, som er levert av Suntec AS. Master, luker, rekker og aluminiumsdører er levert av AJDrift.

Fartøyet har en åpen, trivelig interiørløsning. Innredningen er i oljet eik/hvit respatex, og den er levert av Svennevik Bygg. For å holde god varme om bord på kalde dager er Safiren utstyr med et Eberspacher varmeapparat på 4 kW. Båten har også landstrømtilkobling, som er levert av NDMS. Førerposisjonen på styrbord side er oversiktlig med integrerte flatskjermer og betjeningsinstrumenter. Den komfortable skipperstolen kommer fra Norsap. Byssen har nedfelte elektriske kokeplater, innbygd kombiovn og kjøleskuff. Forut i lugaren er det tre faste køyer og fire skap for klær og annet personlig utstyr. Båten har isolerte ruter, som er levert av Ertec, og den todelte styrhusdøren er fra Libra Plast.

Glimt av den nye speedsjarken.

Safiren har, i tillegg til Olex, navigasjon fra Simrad levert av Navico. Ekkoloddet er av merket Furuno. Fartøyet har blant annet en Simrad NSS Evo3 kartplotter og ekkolodd, 4 G radar i takkonsoll, HS75 kompass, 2 x Simrad M19 skjermer i dashbord, Simrad A2004 autopilot og AD80 interface til thruster. Det finnes en monitor i bakvindu for speiling av Olex. Båten er også utstyrt med maskinromskamera.

Glimt av den nye speedsjarken.

GOT as har levert PLS system til båten. Alle antenner er montert i mast, og Jotron har levert e-pirb og Sart. Det er NorDan Maritime Service AS som har stått for motormontasje, samt all teknisk og elektrisk installasjon, mens dekksrigging er utført av Smådal Mek.