Grovfjord Mek. Verksted overleverte i forrige uke oppdrettskatamaran "Lofotjenta" til Lofoten Sjøprodukter.

Bnr 1130 til Lofoten Sjøprodukter er en oppdrettskatamaran med hoveddimensjoner 13,8×7,6m. Den er utstyrt med 1 stk Palfinger PK33002 hybrid kran på 30,2 tonnmeter, rekkevidde 21m, 12 tonns vinsj og 2 capstaner på 3 tonn fra Lorentzen, samt hydraulisk HT vasker fra Pump Supply. Båten er bygget med et romslig rorhus med førerstol, pantry og stor sofagruppe. Båten har et stort dekkshus som inneholder verksted, romslig garderobe med arbeidsbenk, samt WC.

Hovedmotorene fra Nogva Scania yter 2x300HK ved 1800 o/min som gir en toppfart på omlag 12 knop. Aggregatet er av typen Nogva Nanni på 18,9 kVA. Trapp i skuteside gir også enkel adkomst til merd. Roger Mosseng fra Lofoten Sjøprodukter sier han har et godt førsteinntrykk av nybygget.

-Etter min mening er dette en båt med pent utsende og god finish på arbeidet som er levert. Set er mange gode løsninger, båten er solid bygget og er praktisk å drifte. Med god plass i både dekkshus, rorhus og på dekk er dette en flott arbeidsplass for de som jobber på merdene, sier han.

Lofotjenta vil bli stasjonert i Mortsund i Lofoten og skal fungere som lokalitetsbåt på omkringliggende lokaliteter. Båten er bygget iht den nye forskriften om bygging og tilsyn av mindre lasteskip, fartsområde 4.