DEL

Etter krav fra NNN er ny minstelønn for alle i fiskeindustrien allmenngjort av Tariffnemnda, og er gjeldende fra 8. mai 2015.


( 27.05.2015 )

I november 2014 vedtok en enstemmig tariffnemnd å allmenngjøre deler av overenskomsten for fiskeindustribedrifter. NNN vant her en historisk seier da en tariffavtale ble allmenngjort. Deler av avtalen i fiskeindustrien ble norsk lov, og gjelder absolutt alle som arbeider i bransjen.

 

− Dersom man jobber i fiskeindustrien og er medlem hos NNN, kan vi hjelpe slik at de får riktig lønn, sier forbundssekretær Ann-Solveig Sørensen.

 

Under innhenting av dokumentasjon til kravet om allmenngjøring, ble det avdekket at timelønnen for enkelte i bransjen var nede på 60,- pr time. Med en allmenngjøring er de ansatte sikret en begynnerlønn på 167,70 kroner pr. time, og for fagarbeidere vil det være kr 177,70 pr. time.

 

− Vi er veldig glad for at Tariffnemnda vedtok ny minstelønnssats, og forbundet vil følge bransjen nøye fremover, slik at vi får en riktig lønn for alle i bransjen, sier en fornøyd Ann-Solveig Sørensen.

 

INGEN KOMMENTARER

Comments are closed.