Aas Mek. Verksted AS har inngått en nybyggingskontrakt med rederiet Marine Supply AS i Tromsø på bygging av en 28 meter lang arbeids- og slepebåt for service innen oppdrettsnæringen.

Dette nybygget er et helt nyutviklet design fra verftet på Vestnes, som har gått navnet AAS 28 WB. Servicefartøyet er 28 meter langt, 11.2 meter bredt og er innredet for et mannskap på seks personer. Alle lugarer er plassert over hoveddekk.

 

Fartøyet har et fritt dekksareal på hele 170 kvadratmeter. Her er plass til seks 20 fot store containere for avlusing, utstyr for arbeid med fortøyninger og nøter, lastetanker for flytende eller tørr last i tre tanker på totalt 150 kubikk, stor krankapasitet, slepe og fortøyningsvinsjer, hydraulisk «haikjeft», taue pinner, platelås, stor hekkrull, nokker, hjelpevinsjer med mer.

AAS-28-WB_forfraovenfralavere02

Dekksarealet på dette fartøyet er på hele 170 kvadratmeter.

 

Fartøyet vil også bli utstyrt med ROV og DP (Dynamisk posisjonssystem) for bruk ved arbeid med fortøyninger, inspeksjoner og lignende, samt godkjent som slepebåt for å kunne utføre den type oppdrag. Det er lagt stor vekt på utforming og gode tekniske løsninger for å skape et effektivt og trygt arbeidsdekk å jobbe på for mannskapet, med god kapasitet på utstyret ombord.

 

Levering av nybygget er avtalt til april 2016, og skroget vil bli bygget i Øst-Europa for så å bli tauet til Vestnes for utrustning. Nybygget er som nevnt over bestilt av Marine Supply AS i Tromsø og vil gå inn i rederiet flåte for service til hovedsakelig oppdrettsnæringen.

AAS-28-WB

Største lengde er 28 meter mens breddet er på hele 11,2 meter. 

 

Aas Mek. Verksted ser på denne kontrakten som meget interessant og som en mulighet for å kunne tilby å videreutvikle en ny type fartøy til oppdrettsnæringen, i tillegg til deres brønnbåtdesign som verftet har jobbet med i mange år. Aas Mek. Verksted skal delta på Aqua Nor messen i Trondheim som begynner neste uke. Der vil de presentere en modell av det nye designet, samt også deres nye brønnbåtdesign, AAS 3602 STDE, som er under bygging for Bømlo Brønnbåtservice. De som er interessert i å se disse modellene og vite mer om design og verft, så kan det opplyses at de er å finne på stand U-812 Aqua Nor.