DEL

Styret i Nofima AS har i styremøte tirsdag 10. november besluttet å tilsette Øyvind Fylling-Jensen som ny konsernsjef.


( 10.11.2009 )

[raw]

Øyvind Fylling-Jensen har fungert som konsernsjef siden 15. mai 2009. Før det var han administrerende direktør i Nofima Mat, og virket i tillegg som visekonsernsjef. Han har arbeidet i Nofima-systemet siden 2005.

 

– Styret er meget tilfreds med måten Fylling-Jensen har håndtert jobben siden han overtok, og vi ser frem til å arbeide sammen med ham i fortsettelsen, sier styreleder Endre Skjørestad.

 

Nofima har som sin hovedoppgave å bidra til at norsk mat beholder sin posisjon som internasjonalt ledende. Selskapet samarbeider derfor svært tett med næringsaktørene for å sikre at forskningen er i tråd med næringslivets behov.

 

– Fylling-Jensen har denne meget sjeldne kombinasjonen av både næringslivs- og forskerkompetanse. Gjennom sin karriere har han også jobbet innenfor både marin og landbasert matindustri, noe som er svært viktig for Nofima, sier Skjørestad.

 

Fylling-Jensen er ydmyk og forventningsfull overfor oppgavene som venter.

 

– Etter å ha fulgt den politiske prosessen med sammenslåingen av de tidligere instituttene til det som i dag er Nofima på nært hold, har jeg mange tanker om hvilke grep som må tas. Hovedoppgaven nå er likevel å sikre rammebetingelsene for forskningen, slik at vi kan levere optimalt overfor næringslivet, sier han.

 

Øyvind Fylling-Jensen er 53 år, og er dr. scient fra Norges veterinærhøyskole, med videreutdanning i ledelse fra Norges Handelshøyskole, BI og Harvard.

[/raw]

INGEN KOMMENTARER

Comments are closed.