Kystmagasinet 8.12: Vågan, er en ny 15 meter lang tråler, med fiskerinummer AA-5G. Den er bygget til fiskeskipper Dagfinn Pettersen fra Hesnesøy, utenfor Grimstad.


( 21.01.2013 )


[raw]

Fartøyet er som nevnt en tråler som er bygget til rekefiskeriet i Skagerak, med bruk av to tråler. Nybygget er tegnet og bygget av Vestværftet ApS i Hvide Sande i Danmark. Skroget er bygget i Gdynia i Polen og udrustet i Hvide Sande. Overlevering til reder skjedde i oktober.

 

Maskineri
Fremdriftsanlegget består av en Volvo D16 på 650 HK ved 1800 rpm, som er levert av JL Skibsservice, Strandby. Den er tilkoblet et reduksjonsgear, Mekanord HS 350 Marine gear med 2 stk. PTO. Propeller med høyeffektiv dyse er levert av Korsør, med typebetegnelse/dimensjon CP18, Ø 1800 mm. Strømforsyningen besørges av et generatoranlegg, som består av to Mitsubishi, 4 cyl, 45 KVA ved 1500 rpm. Motorene er levert av Westdiesel i Esbjerg.

 

Hydraulik:
Hydraulikkinstallasjonen er foretatt av AS Scan i Hvide Sande, og det består av følgende:
3 stk. Split spil type SW 25-60, for 500 fv. Ø 16 mm compact wire
2 stk Nettromler type 25 SN
1 stk. køregalge for flytning af 3 stk. blokke
1 stk Takkel Spil
1 stk. tørketromle
1 stk. spilkop
1 stk. 50 HK hydraulisk drevet Hundested FT 2V 50 HK

 

Elektrisk installasjon
Styremaskinen er av typen Scan-Steering MT – 500. Elektrisk installasjon (380 volt EL-anlegg) er utført av Niels Jørgen Winther skibselektro i Hvite Sande, mens elektronikkpakken er levert og montert av TSR Electronic. Nybygget er videre utrustet med ismaskin og kjølelasterom, som er levert og montert av Nordkøl i Hanstholm.

 

Overflatebehandling
Den nye reketråleren er sandblåsing og metallisert, og den er malt i Hempel skipsfarger. Dette arbeidet er utført av Vestværftet. Samme bedrift har stått for innredningen, mens Alutech fra Kristiansand har levert to styrestoler.

 

Dekksutstyr
1 stk. automatisk rekekoker, leveret af De Boer RVS, Holland.
1 stk. Rekekjøler, levert av De Boer RVS, Holland.
2 stk. Transportbånd, levert av BoaTech, Hanstholm.
Vektsystemet i lastrommet er leveret af Leif Jensen, Grenaa

 

Hoveddimensjoner:
Lengde oa.  ……………………..14,99 meter
Bredde mld………………………..6,10 meter
Dybde hoveddekk ………………2,80 meter
Lugarplass    ………………………..3 mann

[/raw]