Nye Kings Bay døpes i dag. Dette er et ny, og meget avansert ringnotsnurper/tråler, som overleveres av Larsnes Mek. Verksted AS. Nybygget har blant annet et hybrid fremdriftssystem fra Rolls Royce, lukket notbinge og varmegjenvinningsanlegg.


Kystmagasinet bordet fartøyet dagen før dåpen. Dette er en imponerende kombinert snurper og tråler der det er lagt vekt på å skape et effektiv fiskefartøy med gode arbeidsforhold for de ti som vil ha sitt faste arbeid om bord. Reder Bjørn Sævik er godt fornøyd med nybygget, og han er også meget tilfreds med samarbeidet med Larsnes Mek. Verksted og arbeidet de har gjort. Det er for øvrig moren til rederen, Jorunn Sævik, som har fått æren av å foreta den formelle dåpen av Kings Bay i dag.

Bjørn Sævik er både reder og skipper. Her er han i sitt rette element, i skipperstolen om bord i den nye flotte snurperen Kings Bay.

Det kan ellers nevnes at rederiet Kings Bay AS har aner helt tilbake til 1901, og Bjørn Sævik er fjerde generasjon eier, sammen med sine to brødre Johnny og Petter. Det er også en femte generasjon om bord, som styrmenn. Vi kommer til bake med en større reportasje fra nybygget og rederiet i neste utgave av Kystmagasinet, som kommer i salg 25. juli. Under gir vi deg noen smakebiter på hvilket flott fartøyet dette er. King Bay er for øvrig søsterskipet til Eros, som ble overlevert i november fra samme verft, og det er bare noe kosmetiske forskjeller på de to skipene. Dette er blant de aller største fiskefartøyene i Norge. Lengden er 77 meter og bredden 16,60 meter, og prislappen ligger rundt 250 millioner kroner.

Dette er en gedigen og godt utstyrt bro, som må være enhver skippers drømmearbeidsplass.

Byssa er stor og velutrustet.

Bilder fra ulike dekksområder.

Litt av den lukkede notbingen.

Kontrollrom og maskinrom, begge områder preget av god plass.

Lugar og kino, sistnevnte med en 75 tommers flatskjerm fra Samsung, og angivelig den største de har laget.

Straumberg er neste utrustningsjobb for Larsnes Mek. Verksted. Dette kystnotfartøyet fra Mosjøen vil bli ferdigstilt i slutten av oktober.