DEL

Den nye kystnotbåten Staaløy var i dag innom Bergen for en liten visning før dåpen i Torangsvåg i Austevoll lørdag. Kystmagasinet tok turen om bord, og traff en godt fornøy reder Hans Magnus Drønen og flere av mannskapet. De har fått et fartøy som kommer til å bli lagt merke til i fiskerikretser, preget av god plass og mange funksjonelle og smarte lønninger.


( 08.04.2011 )

[raw]

Bygger av nye Staaløy er Lyng AS mens Seacon har stått for designet. Skroget er bygget i Riga mens utrustningen har skjedd i Måløy. Dette er den sjette Staaløy i rekken der Hans Magnus Drønen eller andre i familien fra Austevoll har stått som redere. Dette er imidlertid første kystnotbåt. De andre har vært rene ringnotfartøy. Ektefellen til rederen, Liv Drønen, skal være gudmor under dåpen i Austevoll lørdag.

 

Kystmagasinet kommer med en større reportasje fra nybygget i neste utgave av Kystmagasinet, nr. 3 dette året. Der presenterer vi også en rekke bilder fra Staaløy, både av utvendige- og innvendige fasiliteter.

 

 

En god fornøyd reder med sine tre svigersønner samlet på broen, som alle er mannskap om bord. Fra venstre: Skipper Rolf Tore Hellesøy, fisker Abdulkadir Uney, reder Hans Magnus Drønen og bas Morten Glesnes

[/raw]

INGEN KOMMENTARER

Comments are closed.