Johnny Thomassen er tilsatt som sjømatnæringens nye representant i Portugal.

Thomassen har solid innsikt i det portugisiske sjømatmarkedet og kommer fra stillingen som administrerende direktør i Lerøy Portugal (tidligere Port NOR). Han etablerte Port NOR i 1991 og har siden vært leder for selskapet.

– Sjømatrådet har gjort en meget god jobb med å markedsføre og øke salg av sjømat fra Norge, både i Portugal og i andre markeder. Som direktør i Lerøy Portugal har jeg hatt gleden av, og fått førstehåndskjennskap til, det viktige og gode arbeid fiskeriutsendingen har lagt ned for å fremme salg og etterspørsel av norske sjømatprodukter. Jeg gleder meg til å ta fatt på denne spennende jobben, sier Thomassen.

55-åringen var en av de første aktørene som startet import av laks til Portugal. Norges sjømatråd er meget fornøyd med å få ham med på laget.

– Thomassen er kunnskapsrik, rutinert og engasjert, og det kommer Sjømatrådet til å nyte godt av. Gjennom sitt arbeid har han erfaring fra sjømatnæringen og det portugisiske markedet som få kan overgå. Han kommer fra et selskap som har vært opptatt av å bygge posisjon og merkevarer i flere markeder, ikke bare i Norge, sier Christian Bue Nordahl, regiondirektør i Sjømatrådet.

– Seriøsitet, samarbeidsvilje og god faglig kompetanse har preget Sjømatrådets arbeid i Portugal opp gjennom årene. Jeg vil gjøre mitt ytterste for at dette skal fortsette i min periode som fiskeriutsending og jeg ser fram til å representere hele den norske sjømatnæringen i Portugal, sier Thomassen.

Thomassen fristilles fra alle posisjoner i Lerøy og tiltrer i stillingen som fiskeriutsending 1. februar 2016.