Aas Mek. Verksted AS har inngått kontrakt med Sølvtrans AS fra Ålesund på ytterligere en brønnbåt. Brønnbåten er verftets egen design av type AAS 1802 ST med en lastekapasitet på 1800 m3 og spesielt tilpasset rederiets sirkulasjonsprinsipp med sideveis sirkulasjon i lasterommene og lukket transport.

Dette er et søsterskip til nybygget som verftet har under bygging for Sølvtrans, og som skal leveres i april 2016. Skrog til dette siste nybygget vil bli bygget i utlandet og, ankommer verftet i juni neste år for utrustning. Ferdigstilling og overlevering blir i januar 2017.

Båten er arrangert for transport av levende laks med åpent og lukket system. Den er i tillegg utstyrt med UV system for vannrensing for semilukket transport, der sirkulert vann inn eller ut av lasterommene blir filtrert og desinfisert ved hjelp av UV behandling. Nybygget blir videre utstyrt med filteranlegg på all sirkulasjon for utskilling av lus ved avlusing av fisken, system for avsiling av sjøvann og ferskvann ved lasting og lossing i forbindelse med avlusing og AGD behandling ved bruk av ferskvann. Videre er båten designet for å kunne trykklosse til anlegg på land, til sorteringsmaskin og lignende, uten bruk av vakuumpumpe, for mest mulig skånsom behandling av fisken.

Lasterommet er fordelt på to fiskebrønner, som er utstyrt med skyveskott og trykk lasteog lossesystem. Båten vil ha innredning for ti personer. Dette er det 13. nybygget Aas Mek. Verksted skal levere til Sølvtrans AS. Rederiet er en av de største aktørene innen transport av levende fisk nasjonalt og internasjonalt, med aktivitet i Scotland, Shetland, Chile, Australia i tillegg til Norge. Fra verftets side ser man på kontrakten med Sølvtrans AS som meget viktig for sin posisjon som den ledende brønnbåtbyggeren, og de er svært glade for å kunne føre videre det lange samarbeid de har hatt med Sølvtrans i mange år.

Hoveddimensjoner

Lengde o.a.                69,86 m

Bredde                      12,00 m

Dybde i riss                5,90 m.

Lasteromsvolumet      1800 m3

Føringskapasitet         270 tonn levende fisk