Tross mye kritikk av bomtrål som fiskeredskap, har mange nordeuropeiske redere fortsatt troen på denne fiskemetoden. Den belgiske fiskeflåten har nylig fått levert årets andre nye bomtråleren, skriver nettmagasinet Hook & Net.

Bomtråleren som har fått navnet Windroos Z-98, er 37,8 meter lang og 8,5 meter bred. Den ble nylig levert til Rederij Aris og erstatter den 30 år gamle bomtråleren Op Hoop van Zegen, som hadde en lengde på 33,7 meter. Skroget ble bygget ved verftet Ibis Contructie i den nederlandske byen Sumar. Det ble deretter det slept til Urk hvor det ble utstyrt i samarbeid mellom verftene Padmos i Stellendam og Hoekman Shipbuilding i Urk.

Windroos er søsterskip til bomtråleren Jasmine som ble levert tidligere i år, og Sophie som skal leveres fra Padmos før årsskiftet. Tråleren er utstyrt med en ABC-hovedmotor som yter 1020 hestekrefter, samt to Mitsubishi hjelpemotorer. Reduksjonsgir er av merket Reintjes og propellen, som har en diameter på 4000 millimeter, er levert av produsenten Promarin. I tillegg til det nevnte søsterskipet Jasmin, er det tre andre bomtrålere under bygging ved nederlandske verft.