DEL

I dag tidlig kunne Norges sildesalgslag fortelle om ny kvantumsrekord. I løpet av torsdagen ble det omsatt 30 950 tonn NVG-sild. Men i natt og dag tidlig har rekordene fortsatt å falle. Klokken 10.45 i dag er det siste 24 timer innmeldt 43 288 tonn sild. Resultatet er kraftig fall i sildeprisen.


( 23.01.2009 )

[raw]

Det ser neppe ut til å være noen grunn for sildelaget til å innføre stopp i fisket. Det blåser nå kuling på feltene, og det er meldt om liten til stiv kuling de nærmeste dagene. Kystmagasinet.no skrev i går at samlet fangst i går morges var nesten 100 000 tonn lavere enn til samme tid i fjor. Det enorme sildeslaget i natt har redusert forskjellen til under 60.000 tonn. Men det er som nevnt meldt om sterk vind de neste tre dagene. I de tilsvarende tre døgnene ble det fisket nesten 20.000 tonn i fjor, så flåten sliter med å komme opp på et nivå tilsvarende fjoråret.

– Det gikk ikke lang tid fra været la seg før de første båtene igjen var på fiskefeltet. At silda nå er kommet inn mot Trænabanken gjør at store deler av flåten nå deltar i fisket.
Størrelsen forklarer seg i at det nå er den fremste delen av sildestimen det fiskes på.  Den største silda svømmer først, derfor er det sild over 300 gram som nå er omsatt,  forteller salgsleder Magne Fagersland.

 

 Gjennomsnittlig pris for NVG siste uke er nå på kroner 2.32. At størrelsen på silda som tas har blitt bedre. Men samtidig presser det store volumet. I gjennomsnitt har båtene bare oppnådd rundt 2,09 kroner kiloet siste døgnet.

[/raw]

INGEN KOMMENTARER

Comments are closed.