DEL

Norwegian Electric Systems vant nylig kontrakten på et komplett diesel elektrisk system til et nytt vindmølle servicefartøy og et elektrisk system til en brønnbåt.


( 08.03.2016 )

I slutten av 2015 leverte NES to elektriske systemer til fartøy bygget på Havyard Ship Technology, Leirvik. Dette betyr at NES har kontinuitet i driften, og lykkes med sine strategier i et krevende marked.

Nytt design

Det nye fartøyet er et nytt design utviklet i tett samarbeid mellom Havyard Design & Solutions og ESVAGT, som er sluttkunde. HD831 SOV skal bygges på Cemre Shipyard i Tyrkia og er utviklet for å betjene mindre vindmølleparker. Fartøyet er kompakt og effektivt men har samtidig god kapasitet til å ha med seg service personell og utstyr til vindmølleparkene.

Norwegian Electric Systems (NES) skal levere det komplette diesel elektriske systemet til dette fartøyet. Dette vil bli det 6. ESVAGT fartøyet NES har levert sine tjenester og systemer til. Den siste leveransen NES hadde til ESVAGT var to skip bygget på ASL Marine Holdings LTD i Singapore og ble overlevert i 3. kvartal 2015.

Levering 2017

«Norwegian Electric Systems ser på det som en stor tillitserklæring å bli tildelt denne kontrakten og vil gjøre sitt ytterste for at verft og reder skal bli fornøyd», sier Tor Leif Mongstad, daglig leder i Norwegian Electric Systems.

NES President og CEO Tor Leif Mongstad
NES President og CEO Tor Leif Mongstad

Det nye vindmølleskipet skal være klart for levering siste halvdel av 2017.

Norwegian Electric Systems har også signert kontrakt på leveransen av det elektriske systemet til NFT`s (Norsk Fisketransport) nye brønnbåt, bygg nr. 127, et HD587 design som skal bygges på Havyard Ship Technology på Leirvik. Skipet skal være klart for levering april 2017 og er søsterskipet til bygg nr. 124 «Namsos» som også har NES system installert og som ble overlevert før jul 2015.

Harry Bøe, adm. dir. i NFT, uttaler at han har stor tro på denne typen brønnbåter og Tor Leif Mongstad, daglig leder i NES, sier at for NES er fiskerinæringen et stort og fremtidsrettet marked.

Elektrisk system til isbryter

NES overleverte nylig sitt første total elektriske system til en isbryter. Bygg nr. 122 «Aleut», en HD 843 ICE, er bygget ved Havyard Ship Technology, Leirvik for det russiske rederiet FEMCO. Vi har fått mange positive tilbakemeldinger fra rederiet FEMCO og fra verftet om en god leveranse.

Aleut 2
Isbryteren Aleut bygget ved Havyard har komplett elektrisk system fra NES

«NES har endret sitt fokus i markedet fra OSV til fiskefartøy, ferger, havbruk, passasjerskip, Ro-Pax og kommersielle skip, og vil i løpet av 2016 og de kommende år møte hard konkurranse fra sine konkurrenter. NES er rustet til å møte den konkurransen både med gode og innovative løsninger samt dedikerte ansatte», sier Tor Leif Mongstad. «I løpet av 2015 har NES gjort noen endringer og omstruktureringer i organisasjonen som gjør oss konkurransedyktige i et stramt marked», fortsetter Mongstad. «Norwegian Electric Systems har opparbeidet seg den fremste kapasiteten innen energilagring/batteri hybrid og selskapet har allerede på plass teststasjon for hybrid elektriske systemer. Kunnskaper er viktig på dette fremtidsrettede området».

INGEN KOMMENTARER

Comments are closed.