Norske Alu Design har inngått avtale med britiske Crown Marine Seats. Selskapet designer og produserer skipperstoler av høy kvalitet, og Crown Marine skal representere nordmennene i det britiske og irske markedet.

Gjennom avtalen vil Crown Marine kunne tilby gode priser for det norske selskapet til britiske kunder. Blant annet skal en av Alu Designs skipperstoler presenteres under Skipper Expo-messen i Galway i starten av mars.

-Vi har ikke hatt agent i UK og Irland tidligere, så denne avtalen vil øke vårt potensiale i dette markedet. Vi har produktene, kvaliteten og priser som skal til for å lykkes, men uten lokal agent klarer vi ikke å nå så langt som vi ønsker. Vi er et relativt lite selskap som opererer globalt og er avhengig av lokal assistanse, sier markedssjef i Alu Design, Frank Robertsen.

Han legger til at det bygges mange arbeidsbåter i England, og de ser på det britiske marked som et interessant marked med godt potensialet for selskapet. Foruten markedsføring mot skipsbyggere, er det like viktig å selge inn selskapets løsninger til redere, skipsdesignere og interiørselskaper. -Vårt mål er, sammen med Crown Marine Seats, å bli et naturlig førstevalg hos engelske kunder. Kundene krever service, og det vil vi best kunne gi i samarbeid med lokale operatører, sier Robertsen og poengterer at tilstedeværelse i markedet er viktig.

-Det er et godt marked i UK og Irland, både med skipsledelse, skipsdesignere, båtbyggere og redere. Potensialet er stort, men må forvaltes på riktig måte og med god forståelse av etterspørselen. Det sier Peter Jones i Crown Marine Seats. Han har stor tro på at Alu Design med sine høykvalitets skipperstoler vil kunne etablere seg i dette markedet.

Alu Design har i løpet av de siste årene klart å etablere seg som et av markedet ledende produsenter av skipperstoler. Blant de som har investert i skipperstoler fra den norske produsenten er Bill Gates til sin nye superyacht, samt lignende yachtmodeller.