I løpet av helgen kaster "Don Ole" loss fra byggeverftet Fitjar Mek. Verksted og setter kursen mot fiskefeltetene i Peru. Dette er en topp moderne ringnotsnurper som er registrert i Peru og eid av det peruanske selskapet Austral Group. Fartøyet vil vekke stor oppmersomhet på fiskefeltene utenfor Peru.

Den nye snurperen, som har hovedmålene 60,6 x 12,6 meter, er bygd etter norsk standard. De fleste utstyrsleverandørene er også norske. Skroget er bygd i Gdansk i Polen, mens all utrusning har foregått ved Fitjar Mek. Verksted. Det har bare tatt ett år fra strekking av kjøl til overlevering av ferdig skip.

Designet har vært et samarbeid mellom HFMV, FMV og rederiet. Det kan nevnes at Austevoll Seafood ASA eier knapt 90 prosent av Austral Group. De har, med sin mangeårlige og gode kompetanse fra fiskeri, naturlig nok vært sterkt involvert i planlegging og byggeprosess.

Kystmagasinet har en større reportasje fra denne nye, flotte ringnotsnurperen i vår første utgave nesten år, som er hos abonnentene i slutten av januar og i salg i Narvesen fra 4. februar. Vi gir her noen smakebiter fra dette flotte fartøyet i en liten billedserie.

Ringnotsnurper Don Ole

Fra denne store og velutstyrte broen har skipperen oversikt over det meste som foregår rundt fartøyet og i dekksområdene.

Dekksarraangement på ringnotsnurper Don Ole

Noe av dekksarrangementet med silekasse og fordelingsrør.

Ringnotsnurper Don Ole

Don Ole bygget og utrustet på rekordtid, uten av det har gått ut over kvaliteten på noen som helst måte.

Don Ole, Callao Peru

Don Ole er registrert i Callao i Peru.