Norges sjømatråd gjennomfører en kampanje for å få russere til å legge laks på grillen.


( 18.06.2014 )


– Laksen er et populært og ettertraktet produkt i Russland, men på sommeren er sjømatkonsumet generelt sett lavere, sier fiskeriutsending Ingrid Dahl Skarstein i Moskva til Sjømatrådets nettsider.

 

Norges sjømatråd gjennomfører en stor kampanje som skal inspirere russere til å grille laks i sommermånedene. Aviser, magasiner, internett og undergrunnsbaner vil være steder hvor russere kan bli inspirert. I tillegg får kunder i 80 butikker i Mokva, St. Petersburg, Ekaterinburg, samt i noen regioner av Vest-Russland, møte kokker og ta med seg oppskrifter hjem.

 

– Vi mener at den norske laksen passer godt inn i russernes grilltradisjon, og det største potensialet for vekst er i regionene. For å gjøre laksen kjent der, hadde vi et grillarrangement i Ekaterinburg. Vi deltok også på en festival med 53 000 besøkende. Der demonstrerte vi ulike oppskrifter av laks på grillen, og vi arrangerte kokkekonkurranse, avslutter Dahl Skarstein.

 

I 2013 ble det eksportert sjømat til Russland til en verdi av 6,6 milliarder kroner, en økning på ti prosent fra året før. Av denne eksporten, stod laksen for 4,2 milliarder kroner.