Norsk laks og norsk sushikokk gjorde suksess i prestisjefull konkurranse i sushiens hjemland.
Forrige uke kjempet 18 sushikokker fra 12 nasjoner om å bli verdens beste sushikokk. Det var første gang All Japan Sushi Association arrangerte konkurransen Sushi World Cup.


( 13.03.2013 )

[raw]

Arrangørene håper konkurransen vil utvikle seg til sushiens Bocuse D’or. Fersk, norsk laks hadde en sentral plass som råvare i Sushi World Cup, slik den har fått i den japanske sushitradisjonen.

 

– Dette er en konkurranse med fokus på tradisjon, så vi skal være stolte av at norsk laks har fått en så sentral rolle i dette arrangement. Det sier mye om aksepten som fersk norsk laks har fått, selv blant noen av de mest konservative sushikokkene i Japan, siden Norge oppfant laksesushi i 1985, sier Henrik V. Andersen. Han er Norges sjømatråds utsending i Japan og var hoveddommer i kategorien verdens beste laksesushi.

 

I denne kategorien dominerte Skandinavia: Pontus Johansson vant, tett fulgt av Roger Asakil Joya fra Sabi Sushi i Norge. Joya deltok i denne type konkurranse for første gang, men vant også en Golden Sushi Award for sin sushipresentasjon. Både den svenske og den norske prisvinneren forteller at fersk, norsk laks er den mest populære fisken på menyen i restaurantene deres. Den er derfor en råvare de er vant til å jobbe med, og det kom tydelig til uttrykk i konkurransen.

[/raw]