Norsk laks har tatt plassen til lokal hvitfisk og er blitt en sentral del av den kinesiske nyttårsfeiringen.


( 03.06.2014 )


– Dette er et tradisjonsbundet marked hvor laksen er blitt det som pinnekjøtt og kalkun er for oss til jul og nyttår. Vi er veldig fornøyd med at Norge har lykkes i å få et nytt produkt til å bli så sentral i en høytidsfeiring, sier avtroppende fiskeriutsending for Sørøst-Asia, Christian Chramer.

I Singapore er majoriteten av de 5,3 millioner innbyggerne singaporekinesere. Kinesisk nyttår er den viktigste av de tradisjonelle kinesiske helligdagene. Den starter nyttårsdag og slutter tradisjonelt med lanternefestival den 15. dag. Sentralt i feiringen står maten og lykkeretten Yu Sheng (som oversatt til norsk betyr rå fisk). Den består av strimlede grønnsaker, sashimilaks og saus.

Kan gjøre laksen til helårsmat

Anniken Skaar Fedje studerer internasjonal markedsføring ved Handelshøgskolen BI. Sammen med tre studiekolleger har hun skrevet bacheloroppgaven «Norwegian Salmon in Yu Sheng».

– Norge forbindes med mye positivt i Singapore. Utfordringen kan ofte være å få supermarkedkjedene til å merke laksen tydelig som norsk. Det gjør at ikke alle forbrukerne får det med seg at de faktisk spiser norsk laks, sier hun.

 

 

Les mer på nettsidene til Norges Sjømatråd.