Det danske rederiet Ruth rigger sitt 88 meter lange nybygg for pelagisk fiske med dobbel trål. Båten, som skal leveres i mars fra Karstensens Skibsværft i Skagen, er et skip som fiskebåtreder Gullak Madsen og hans medarbeidere har satt sitt preg på.


( 16.09.2015 )


Fartøyet blir også den første nordiske pelagiske tråleren som velger elektriske vinsjer fra spanske Ibercisa. Kystmagasinet er inne på rederiets møterom i Hirtshals havn. På veggen henger det tegninger (GA) av det nye fartøyet. Men ikke bare det. Her henger også tegninger av andre fartøyer, både den Ruth som skal skiftes ut, og Kvannøy og Haugagut, som ble levert av Karstensens i sommer.

– Vi begynte vel med et ønske om et fartøy som Kvannøy. En flott båt. Men etter hvert så vi at vi måtte endre noe. Blant annet ønsket vi å satse på elektriske vinsjer fra spanske Ibercisa, istedenfor en pakke med hydrauliske vinsjer fra Karmøy Winch, som foreslått fra verftet. Når vi velger elektriske vinsjer får vi både mer styrke, og vi reduserer muligheten for lekkasje av hydraulikkolje, forklarer Gullak Madsen. Han legger til at selv om det ble valgt spanske vinsjer, så leverer Karmøy Winch både nothaler og en del annet utstyr.

Du kan lese mer om dette flotte fartøyet i Kystmagasinet 6. Abonner og kjøp den digitale utgaven av magasinet ved å følge denne linken: http://kystmagasinet.no/abonner/