Hekkingen Fiskeriselskap AS ved Hans Henriksen fra Botnhamn på Senja fikk i fjor levert nybygget Leif Helge fra Skogsøy Båt. Men allerede etter mindre enn ett år etter at sirka 16 millioner kroner ble investert i ny båt., er den solgt til nye eiere. Leif Helge er et flott fartøy med lengde på 14,95 meter […]

Hekkingen Fiskeriselskap AS ved Hans Henriksen fra Botnhamn på Senja fikk i fjor levert nybygget Leif Helge fra Skogsøy Båt. Men allerede etter mindre enn ett år etter at sirka 16 millioner kroner ble investert i ny båt., er den solgt til nye eiere.

Leif Helge er et flott fartøy med lengde på 14,95 meter og bredde på 6,5 meter. Den har lugarplass til tre personer og skulle brukes til å fiske torsk, hyse og sei. Båten var for øvrig den første båten fra Skogsøy Båt AS med montert ozonrensing i garderobeskap.

En Scania D116 som yter 625 hestekrefter, levert av Nogva Motorfabrikk, sørger for godt fraspark. Den har gir og propell fra Finnøy Gear & Propeller, to Perkins generatorer levert av Dieselservice AS og sidepropell levert av Sleipner Motor AS.

Båten er utstyrt med garnhaler og garngreier. Det er med andre ord en godt utstyrt flott.

Henriksen fisket fra 2011 frem til han fikk overlevert nybygget i juli i fjor med 50 fot store Anne Sofie, bygget i 1989.

Les mer om nybygget som nå er solgt HER.

-Dette er en ren fornying av fartøy, hvor vi skal få et mer effektivt fiske og bedre behandling av fisken som kommer ombord, kunne han fortelle til Kystmagasinet.no i fjor. Nå ser det ut til at han er på vei mot nytt fartøy. Etter som han har lastet opp en del kvoter i senere år, er det grunn til at han satser mer enn de millionene han satset i fjor.

Kystmagasinet.no vil forsøke å få kontakt med Henriksen for å få vite hva som er hans videre planer. I forbindelse med salget er søknad om utskifting av fartøyet innvilget av Fiskeridirektoratet.

Leif Helge skiftet 14. mai navn til Storm og eies nå av Tor Anders Veabø i Tromsø gjennom selskapet Veabø Kystfiske AS.