-Neste generasjon fortjener sunnhet. Det er bra at den unike opplæringen i ernæring og sunt kosthold, som Fiskesprell gir, også kan tas inn i barneskolen, sa fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen da hun besøkte Flatåsen skole i Trondheim tirsdag.


( 25.03.2010 )

[raw]

Det var klasse 6B ved Flatåsen skole som var vertskap da fiskeri- og kystministeren kom på besøk. På menyen sto fersk sei, torsk og laks, og elevene ga statsråden god innføring i hvordan man lager ”Havets skattekiste”.

 

Fiskesprell er et samarbeid mellom Helse- og omsorgsdepartementet, Fiskeri- og kystdepartementet og Eksportutvalget for fisk, og er en direkte oppfølging av regjeringens “Handlingsplan for bedre kosthold i befolkningen 2007-2011”. Målet er å øke kunnskapene om sjømatens ernæringsmessige fordeler og gi de unge gode smakserfaringer.

 

På Flatåsen er de godt i gang med prosjektet, og elevene i klasse 6B lagde tirsdag ”Havets skattekiste” for andre gang. Nå håper Lisbeth Berg-Hansen at flere skoler og barnehager i Trondheim vil følge etter.

 

-Jeg er glad for å annonsere at det i disse dager sendes ut invitasjon til å delta på fiskesprellkurs for barnehageansatte i Trondheim. Regjeringens økte bevilgning til prosjektet gjør at det er stilt inntil 200 tusen kroner til rådighet for Sør-Trøndelag fylkeskommune til gjennomføring av Fiskesprellkurs for barnehagene, også i Trondheimsregionen, denne våren, sa Berg-Hansen.

[/raw]