Myre Elektronikkservice AS har utvidet sitt felt i løpet av 2019 med blant annet leveranse av et HMI-system (human machine interface) til Lerøy Seafood, som største kunde. Systemet har de utviklet selv, og leveransen består av en helautomatisert mottaksstasjon av hvitfisk, noe som effektiviserer mottaket med 80 prosent.

Selskapet er også i gang med å utvikle en robotløsning for fiskebransjen. I løpet av året som snart avsluttes har de vært med og levere verdens første oppdrettsbåt med full automasjon. I den forbindelse jobber Myre Elektronikkservice nå også med et prosjekt innenfor autonome systemer i oppdrettsnæringen. I tillegg er visuellog realitysystemer på planleggingsstadiet hos leverandøren fra Myre.

Mye Elktronikkservice ser frem mot nye, spennende kunder og prosjekter i 2020. Retrofi t og nybygg med brokonsoller er også noe selskapet vil satse mer og mer på, blant annet å lage løsninger der man sparer plass og integrerer instrumenter på en god måte.

AS Myre Elektronikkservice ble etablert i 1981, og de tilbyr salg og service på de fleste anerkjente merker innen skipselektronikk. Selskapet har autorisasjon på elektriske anlegg opp til 50V på skip, og har lang erfaring med installasjon og prosjektering til nybygg og utskifting til den seilende flåte. Hovedmålet deres er å yte god service og være der når kunden trenger oss.

Nyhet fra ISIC Systems og ACTE AS

Samarbeidet mellom ACTE AS og ISIC Systems, søsterselskaper i Lagercrantz Group, blomstrer. Flere større og mindre skipsbyggerer og underleverandører har designet inn ISIC marineskjermer og PCer i sine nybygg.

Nå lanseres «NO NAME», logo-løse monitorer, noe som kommer som en følge av at flere systemintegratorer velger å bruke andre monitorer på CCTV og lignende applikasjoner enn det som er påkrevet på ECDIS/RADAR. Resultatet er et mer stilrent design på broen.

ISIC monitorer har flush glassfront og et lekkert utseende i størrelsene 19’’, 24’’, 26’’, 27’’ 32’’ og 55’’. De kan leveres med eller uten touch. De kan også kalibreres opp mot ECDIS-systemer og har flere monteringsmuligheter. Den kan monteres på vegg, i tak og på benk eller nedfelt i konsoll.

ISIC fra Århus i Danmark leverer DNVgodkjent IT-utstyr som LED-skjermer fra 15” og opp til 55” i 4:3, 16:9 og 16:10 formater, samt PC og panel-PC. Produktene er produsert og satt sammen i Danmark.

Test, kalibrering og burn-in-test gjøres ved de samme fasilitetene i Brabrand nær Århus.

ACTE har i tillegg til sin vanlige forretning med distribusjon av komponenter til kontraktsprodusenter, også utviklet flere andre vertikaler, som levering av IT-utstyr for spesielle anvendelser, deriblant maritime bruksområder.

Lagercrantz er et børsnotert svensk selskap med omsetning på rundt 4 milliarder svenske kroner. Alle bedriftene i eierstrukturen opererer som selvstendige selskaper i Norden og Nord-Europa, og har elektronikk, IT og kommunikasjon som fokusområder.