- Det norske teknologiselskapet MPI (Multi Pump Innovation) har investert i Fenix Aquaculture Servicios SpA (Fenix), et chilensk serviceselskap til akvakulturnæringen.

Fenix er det desidert største serviceselskapet i Chile, hvor selskapet tilbyr notvasketjenester til flere oppdrettsselskaper, inkludert alle de største aktørene. Felix opererer i dag en flåte med 15 vaskesystemer. Selskapet har nærmere 70 ansatte.   

– Normalt er det ikke del av strategien vår å investere i serviceselskaper. Men Fenix hadde behov for kapital til å investere i nytt utstyr og teknologi for å kunne øke servicekapasiteten og dermed ytterligere forbedre selskapets servicetilbudet. Siden vi har kapitalsterke eiere i ryggen, var vi i posisjon til å kunne bistå Fenix med å realisere selskapets ambisjoner, som igjen vil komme kundene deres til gode, sier Kåre Myrvåg, administrerende direktør i MPI.  

Den norske sjømatinvestoren Broadstock Capital er største eier i MPI med en eierandel på 72 prosent. MPI har ikke gitt ytterligere detaljer om Fenix-investeringen.  

Fenix har sitt hovedkontor i Puerto Montt i Chile. Selskapet dekker hele den chilenske oppdrettsindustrien, og tilbyr vasketjenester for både nøter og predatorknett. Som ledd i virksomhetens kvalitets-, helse -og sikkerhetsarbeid, gjennomføres opplæringsprogrammer for alle selskapets operatører.  

– Tilgang på fornuftig priset kapital er ofte en utfordring for serviceaktører i den chilenske oppdrettsnæringen. For at Fenix skal være i stand til å tilfredsstille den raskt økende etterspørselen etter automatiserte og kostnadseffektive notvasketjenester, og for å kunne tilby de mest konkurransedyktig prisene ved fremtidige anbud i Chile, var det fornuftig å hente inn nye investorer nå, sier Gary McNicol, administrerende direktør i Fenix.  

MPI har i tillegg en egen uavhengig forretningsenhet i landet, MPI Chile, som ikke er relatert til Fenix. MPI Chile består av tre mekanikere og et delelager, og tilbyr service- og vedlikeholdstjenester til alle MPIs kunder i landet.

MPI utvikler og produserer vaskeroboter for akvakulturnæringen over hele verden. Selskapet er global markedsleder for vaskeroboter. Totalt har MPI levert mer enn 700 vaskeroboter over hele verden. Racemaster 3.0 følger i fotsporene til førstegenerasjonssystemet «Terminator» og andregenerasjonsroboten R.O.N.C. – remotely operated net cleaner.