Fra 15. november 2020 vil et stort utvalg Racor filter og filterelementer være tilgjengelig fra Otto Olsens lager på Skedsmokorset.

Otto Olsen har jobbet med filtrering i flere tiår, og med det nylig inngåtte samarbeidet med Parker Hannifin blir de nå hoveddistributør av Racor filterprodukter i Norge. Det brede sortimentet av filterprodukter dekker de fleste filterbehov både til landbasert industri og marine miljøer.

«Innlemmelsen av Racor filterserie i vårt sortiment betyr at vi kan dekke et nytt segment innen filtrering. Racor-filterserien for diesel og bensin fra Parker kompletterer lageret vårt. Vi har blitt en komplett leverandør på både filtre og filterelementer og har styrket vår posisjon som totalleverandør av tekniske produkter til det norske markedet», sier Kjetil Høgbakken,  Administrerende direktør i Otto Olsen.

Racor Marine Spin-on filtre bruker Aquabloc® mediet for å trygt fjerne smuss og vann fra diesel og bensin. Aquabloq® mediet er presset, brettet og montert på en måte som sørger for optimal vannavstøting og lengst levetid.

Pr august 2020 er de mest solgte varene allerede lagt til lager og er tilgjengelige for levering. Ved å lagerføre et bredt utvalg av Racor produkter sikres rask og rimelig levering til kunden, som kan bestille alle våre produkter fra samme sted.

«Kombinasjonen av vårt store produktutvalg og vår kunnskap om produktene gjør at vi nå kan tilby tilpassede løsninger for alt fra lastebil og buss til små fritidsbåter og store tankskip» uttaler Thor-Erik Støvland, Produktansvarlig for Racor filtrering.

Racor vannseperator.

Felles for de ulike bransjene er ønsket om optimal motorfunksjon og minimalt vedlikehold og nedetid. Drivstoffiltrering er en pålitelig og kostnadseffektiv forsikring mot ufrivillige driftsavbrytelser samtidig som det forlenger levetiden på drivstoffpumpen og dysene. Filteret sørger for at kondens og skitt blir filtrert ut av drivstoffet før det kommer til drivstoffpumpen. Drivstoffiltrering er spesielt viktig i maritime miljøer hvor kondens og urent drivstoff kan være et stort problem. Racors drivstoffilter/vannseparatorer kommer i en rekke størrelser og passer til de fleste forbrenningsmotorer.

Racor Wrench passer til alle spin-on filtre, hindrer at beholderne blir ødelagt og at de blir enklere å løsne.