MAN Diesel & Turbo, verdens ledende leverandør av marine dieselmotorer og fremdriftsanlegg øker fokus i Nord-Norge.

Fra kontoret i Oslo har MAN Diesel & Turbo Norge AS, som har ansvar for salg, teknisk støtte og service til alle maritime kunder i Norge, øket bemanningen for bedre å supportere eksisterende og nye kunder.

Lokalt tilstede

Lokal tilstedeværelse er viktig, og MAN Diesel & Turbo vil derfor utvide samarbeidet med reparasjonsverft i Nord-Norge. «Vi er for tiden på jakt etter samarbeidspartnere som kan virke som vår forlengede arm i Nord-Norge, slik at våre kunder sikres rask hjelp og enkel tilgang på service lokalt» sier Eirik Lutnæs, Sales Manager i MAN Diesel & Turbo Norge AS.

At 50 % av verdenshandelen foregår på skip utrustet med MAN motor, beviser at MAN har et solid fotfeste som kvalitetsleverandør til alle typer skip i et marked med strenge krav til driftssikkerhet, økonomi og tilgang på service og deler.

Lang erfaring innen fiskeri

«Mange forbinder MAN med totaktsmotorer i større fartøy, med rette», sier Mikael Adler, Managing Director, MAN Diesel & Turbo Norge AS. « Våre største totaktsmotorer yter mer enn 80.000 Kw, eller 100.000 hk. MAN konsernets produktportefølje består imidlertid av et langt større motorspekter enn mange er klar over. Vi tilbyr marine fremdriftsmotorer fra 190 Kw (258 hk) og oppover». I tillegg kommer hjelpemotorer fra 190 Kw til over 12.000 Kw per generatorsett.

For fiskeflåten har MAN, gjennom den danske motor, gir – og propellprodusenten Alpha, historisk hatt en sterk posisjon både i Norge og internasjonalt. «Med dagens portefølje av moderne motorer og verdensledende fremdriftssystemer vil vi fortsette å satse på fiskeflåten, samtidig som våre applikasjoner også passer i mange andre fartøystyper som ferger, arbeidsbåter og skip til offshore service» fortsetter Adler.