Produsentene BEWi og Vartdal Plastindustri sammen med designbyrået Inventas har fått miljøpris for sin nydesignende fiskeemballasje.


( 17.03.2011 )

[raw]

– Norge eksporterer 37 millioner måltider med sjømat hver dag. Da er det utrolig viktig at vi utnytter volumet best mulig. Jeg håper sjømatnæringa som er avhengig av et rent og friskt hav, lar seg inspirere av dette, sier fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen.

 

Politisk rådgiver i Fiskeri- og kystdepartementet, Fride Solbakken, delte i dag ut Miljøprisen 2011. Prisen ble delt ut på vegne av Norsk Designråd.

 

Prisen gikk til produsentene BEWi og Vartdal Plastindustrier sammen med designbyrået Inventas for sin nydesignede fiskeemballasje.  Juryen trekker i sin begrunnelse blant annet frem at bedriftene har foretatt store forbedringer på et produkt med stort volum som gir store utslag i miljøregnskapet.

 

Det nye designet består av lettere og sterkere fiskekasser hvor lokkene er erstattet med påsveiset plastfilm. Kassene er utformet i ulik størrelse som settes sammen på en spesialdesignet pall. Det nye systemet veier mindre og sørger for bedre utnyttelse av volumet under transport.

 

Juryen peker videre på at vinnerproduktet er et eksempel på godt langsiktig miljøarbeid, som både produsentene og miljøet tjener på. 

[/raw]