DEL

Nils Sperre AS gjør seg klar til å ta i mot mer makrell til høsten med tre nye frysetunneler fra Havyard MMC.


( 13.05.2016 )

Arbeidet starter straks og anlegget skal stå ferdig før høstsesongen drar seg til. Kurt Jacobsen, daglig leder i Nils Sperre AS, sier investeringen i økt innfrysningskapasitet er en del av Nils Sperre AS sine planer om utvikling av bedriften.

-Vi ser fram til å ta det nye anlegget i bruk.

Nils Sperre AS er en av Norges ledende produsenter og leverandører av pelagisk fisk, hvitfisk og våt- og tørrsaltet fisk. De utvider nå for å øke selskapets makrellproduksjon. Og det gjøres med nytt komplett maskinrom med topp moderne utstyr og tre frysetunneler med kapasitet på 100 tonn per tunnel, totalt 300 tonn pr døgn. Eksisterende fryselagre skal også tilkoples det nye maskinrommet.

I tillegg blir alt overvåket av Havyard MMC automasjon sin egenutviklede styring. Dette er en automasjonspakke som ivaretar hele anlegget og der overvåkningen kan skje fra kontoret, bilen eller hytta.

Gode erfaringer

Kurt Jacobsen sier de valgte MMC på grunnlag av at selskapet er en lokal aktør som de har god erfaring med fra service på kuldeanlegget. Pris og leveringstid var også tilfredsstillende.

Kristian Vikse, salgssjef i Havyard MMC Haugesund er glad for at Nils Sperre valgte Havyard MMC som leverandør.

-Dette er en stor ordre for MMC som betyr at det blir en hektisk sommer for oss. Det er også en ordre som bekrefter vår posisjon som en ledende leverandør av kuldeutstyr til bransjen.

Havyard MMC er leverandør av utstyr til fiskehåndtering og kuldeteknikk for båter og landanlegg. Daglig leder, Leif Gjelseth, sier utstyr til brønnbåter og pelagiske fiskefartøy fortsatt er det som selger mest, men at de forbereder seg på større etterspørsel fra landbasert fiskeindustri, både innen fiskeri og oppdrett. Han ser lyst på fremtiden.

-Vi har historisk høy ordrereserve og håper at gode fiskepriser vil vedvare.

FAKTA HAVYARD GROUP ASA

Havyard Group ASA er et fullintegrert skipsteknologiselskap innen skipsdesign, skipsbygging, systemleveranser og ettermarked. Med kompetanse om og kontroll på hele verdikjeden utvikler og leverer Havyard Group skipsteknologi for konstruksjon og operasjon av avanserte fartøy for oljeindustri, fiskeri og oppdrett i Norge og internasjonalt.

Havyard Group ASA er notert på Oslo Børs, Ticker HYARD.

Hovedkontor til Havyard Group er lokalisert i Fosnavåg i Møre og Romsdal.

Konsernet er delt opp i fire forretningsområder:

-Havyard Ship Technology i Leirvik i Sogn (verft) og avdeling i Fosnavåg og Tyrkia

-Havyard Design & Solutions med hovedkontor i Fosnavåg og avdelinger i Ålesund, Polen, Singapore, Shanghai og Kroatia

-NES Power & Systems i Bergen

-MMC Fish Handling & Refrigeration med hovedkontor i Fosnavåg og avdelinger på Vigra, Tromsø og Haugesund

 

 

 

 

 

INGEN KOMMENTARER

Comments are closed.