DEL

Ett dusin fartøyer har levert sine første matjesfangster. To fartøyer, H. Østervold som fisker for Hundvåkøy og Slåtterøy har allerede levert to fangster. Av 1710 tonn meldt inn til og med torsdag formiddag er 580 tonn levert i Danmark og resten i Norge.


( 31.05.2012 )

[raw]

De som har tatt fangstene levert i Norge så langt er 565 tonn kjøpt av Sirfish, 505 tonn av Egersund Seafood og 60 tonn av Fonn Egersund.  Sildelaget har foreløpig ikke gått ut med informasjon om prisene på matjes solgt på den norske auksjonen. Men Slåtterøy som solgte 90 tonn gjennom auksjonen i Skagen fikk 6 danske kroner, måtte Manon klare seg med 4,75 danske kroner per kilo for sine 340 tonn levert dagen før.

 

Fangstene denne uken er i hovedsak tatt i britisk sektor vest av Bergen, øst av Shetland og Orknøyene. Bare 25 tonn er tatt i norsk sektor. Dette er uvanlig langt nord for fiske etter sild med matjeskvalitet.

 

I tillegg til fangstene med som har blitt levert til matjesproduksjon er det siste sju døgn levert rett i underkant av 3000 tonn Nordsjøsild til konsum. 90 tonn av dette er levert til Nielsens Fiskeeksport i Hirtshals og 200 tonn til Fresh Catch i Skottland. Resten er levert til norske kjøpere med Egersund Seafood 1205 tonn og Norway Pelagic, Kalvåg 1070 tonn som de to største kjøperne.

[/raw]

INGEN KOMMENTARER

Comments are closed.