DEL

Kystmagasinet 3.15: Nøyaktig klokken 10 søndag formiddag 15. mars åpnet årets store sjømathappening i Boston, Seafood Expo North America/Seafood Processing North America. Da hadde det alt samlet seg hundrevis av forventningsfulle besøkende utenfor den enorme utstillingshallen i Boston Convention & Exhibition Center, som ligger bare noen steinkast fra sentrum av byen.


( 20.05.2015 )

 

 

Denne messen skuffet ingen. For de fleste ble dette tre hektiske messedager med mange nye inntrykk, spennende og interessante møter, og for noen nytegnede salgskontrakter allerede under messen, med utsikter til vekst i månedene og årene som kommer. Den store mønstringen i Boston var i år større enn noensinne med et samlet areal på over 200.000 kvadratfot. De hadde også flere paviljonger enn tidligere, blant annet fra land som Brasil, Maldivene, Myanmar og Filippinene. Mer enn 20.000 besøkende fra hele verden besøkte årets messe i Boston. Det er kanskje ikke så rart at USA er populært i sjømatsammenheng, med tanke på at på at mer enn 90 prosent av all sjømat som selges i landet, er importert.

IMG_2188

IMG_2208

IMG_2219

IMG_2241

IMG_2257

IMG_2269

«Norske» stands på sjømatmessen i Boston.

 

 

Godt representert

Fellesstander på messen hadde selvsagt også land som Chile, Canada, China, Spania og Marokko med mange flere. Norge var representert ved Norges sjømatråd, som hadde en stor, sentral stand og serverte smaksprøver fra norsk sjømat. I tillegg var det seks, syv norske (også delvis norskeide) sjømateksportører med egne stands. Marine Harvest, Coast Seafood, Lerøy, Hofseth, Salmar, Vikenco, Cermac, Stolt Seafarm var blant disse. Det var dessuten flere utenlandske firma som promoterte norsk laks på messen, så alt i alt var Norge bra representert, bare ikke med stands.

IMG_2206

Det er rikelig med smaksprøver av enhver sjømatart på messen i Boston. Her er det laks som serveres.

 

 

Men vi registrerte at det var mange norske sjømateksportører blant de besøkende, blant andre to nye aktører, SeaAlliance ved Christian Tellefsen og Norwegian Seafrozen ved Arve Solskjær, begge godt kjente navn i bransjen fra jobber i andre, større sjømatselskap. Vi så også noen nye og mange kjente fjes på Norges sjømatråd sin mottakelse mandag 16. mars på Millennium Bostonian Hotel i Boston sentrum, der det ble servert god drikke og fantastisk sjømat fra norsk råstoff, tilberedt av blant andre amerikanske stjernekokker, en med japanske aner.

IMG_2211

Lerøy hadde ulike norske fiskearter utstilt.

 

 

Northern Seafood og Norway Exports

Media Digital AS var også til stede på messen med to publikasjoner, Northern Seafood og Norway Exports. Vi hadde egen, stor stand med sentral plassering i sjømatdelen av hallen. I år hadde vi en ekstra, og meget populær service for våre kunder, i form av utdeling av de ulike firmaene sine visittkort. Det var en populær tjeneste. Mange av de besøkende fra ulike kanter av verden er på jakt etter sjømat fra Norge, og de kunne fornøyd gå fra standen vår i Boston med den kontaktinformasjonen de trengte for fremtidig import av ulike typer sjømat og utstyr fra Norge.

IMG_2186

Sjømatmagasinene Northern Seafood og Norway Exports var godt synlig på messen i Boston, her representer ved markedssjef Kathrine Friis Schjetne i Findexa Forlag AS.

 

Seafood Expo North America/Seafood Processing North America er blant de største og mest populære sjømatmessene I verden, og besøkende fra mer enn 100 ulike land kommer til denne messen for å gjøre forretninger. Det er over 1.000 utstillere med egne stands fra 40 ulike land i den enorme utstillingshallen, så det er nok å velge mellom for de som ønsker å handle sjømat. Dette er også en messe hvor smaksprøver har høy fokus. Det er unødvendig å kjøpe lunsj under messedagene, fordi det er mer enn nok å velge mellom av gratis sjømat, servert av dyktige kokker på de ulike standene. Og for de som ikke ønsket å gå rundt i utstillingshallen hele dagen var det nok av tilknyttede arrangement å delta på, fra større og mindre konferanser, workshops, konkurranser mer mere.

 

 

INGEN KOMMENTARER

Comments are closed.