Marport utvider salg og teknisk støtte til sine kunder i norsk og skandinavisk industri ved å etablere seg i Ålesund.

Marport ekspanderer globalt og lokalt i Norge. Det er med stor glede at vi nå kan kunngjøre etablering av Marport Norge AS som blir lokalisert i Breivika i Ålesund. Selskapet vil drive med salg, distribusjon og service av digitale fangstkontroll-systemer for verdens fiskeflåte, bestående av not- og trål-overvåkning system og sensorer for nettovervåking, ekkolodd, tråldører, rist, strømregistrering og symmetri. Resultatene vises på høyoppløselige fargemonitorer.

Daglig leder Gunnar Grimsson ble ansatt av selskapet i februar 2017 og vil lede Marport Norge AS. Grimsson har mer enn 15 års erfaring innen fiskerisegmentet, hvor hans siste stilling var som salgssjef fiskeridivisjonen hos Furuno Norge AS.

”I takt med økt globalisering av fiskerinæringen, er Norge og Ålesund et viktig marked for Marport,» sa Grimsson. Han legger til: «Vår nye plassering i Breivika tilbyr utmerket logistikkmuligheter både for inn- og utland. Og med Breivika som utgangspunkt er det enkelt å besøke både lokale og nærliggende rederier samt båter som ankommer Ålesund havn. Jeg er imponert over hvor langt Marport har kommet med sine produkter og jeg ser lyst på å jobbe med Marport i denne viktige regionen.”

Marport Norge sine lokaler er over 300m2. Det nye anlegget vil inneholde en fullstendig oversikt over Marport-produkter som sikrer et sjenerøst produkttilbud og produkttilgjengelighet til forhandlere. Marport Norway AS vil imøtekomme utvidelsen av Marport-produktlinjen og gi god plass til interntrening og produktdemonstrasjoner i fremtiden. I tillegg til åpningen av Marport Norge AS, har Marport USA-kontoret, som ligger i Mukilteo, Washington, blitt offisielt omdøpt til Marport USA.

Om MARPORT

Marport engasjerer seg i design, utvikling og markedsføring av ”Software Defined Sonar” teknologi. En programorientert sonararkitektur og en unik allsidig akustisk mottaksplattform for ulike undervanns sensor- og kommunikasjonsapplikasjoner. Marport ble stiftet i 1997 for å utvikle akustiske overvåkingssystemer for havfiskeflåten og har vært en ledende innovatør innen sensorløsninger i denne sektoren helt siden oppstarten. Marport er et datterselskap av Airmar Technology Corporation. http://www.marport.com

Om AIRMAR

Airmar Technology Corporation er verdensledende innen ultralydsensorteknologi for marine og industrielle applikasjoner. Airmar produserer avanserte ultralydsensorer, strømningssensorer, WeatherStation®-instrumenter og elektroniske kompasser som brukes i et bredt spekter av applikasjoner. Fiske, navigasjon, meteorologi, oppmåling, nivåmåling, prosesskontroll og nærhetsoppfølging er bare noen av våre markeder. Airmar ble etablert i 1982, og har hovedkontor i Milford, New Hampshire. Besøk selskapets nettsted på http://www.airmar.com.