DEL

Marine Harvest ringte i går i den tradisjonsrike bjellen på New York-børsen, og markerte med det en ny æra for selskapet og den norske oppdrettsnæringen.


( 29.01.2014 )

[raw]

– Dette er en stor dag for Marine Harvest og for norsk lakseoppdrett, sa Alf-Helge Aarskog, konsernsjef i Marine Harvest. Han fikk i går æren av å ringe i åpningsbjellen på New York-børsen, sammen med styreleder Ole Eirik Lerøy og deler av ledelsen i selskapet.
Marine Harvest, verdens ledende sjømatselskap, er det første akvakulturselskapet som noteres på New York-børsen. Selskapet kontrollerer om lag 22 % av den globale produksjonen av atlantisk laks, den mest industrialiserte om kommersielt utviklede akvakulturarten.

 

– Ifølge FN må verden produsere 70 % mer mat innen 2050. Så mye som 70 prosent av jorden er dekket av vann, men bare seks prosent av verdens proteinproduksjon kommer fra havet i dag. Potensialet er enormt, sier Aarskog.
Leading the blue revolution
Marine Harvest har valgt “leading the blue revolution” som sin visjon. Selskapet ønsker å være en leder innen produksjon av sjømat.
– Vår visjon er å lede den blå revolusjonen. Dette handler om det samme som skjedde for fem tusen år siden med landbruket, da folk gikk fra å være jegere og samlere til å bli bønder. Vi ønsker å gjøre akvakultur like stor, og større, enn landbruk, sier Aarskog.
Flere fordeler
Marine Harvest er det første vertikalt integrerte akvakulturselskapet på New York-børsen. Aarskog ser en rekke fordeler ved å være notert på New York-børsen.
– Noteringen gir oss en større eksponering overfor det amerikanske investormiljøet, inkludert de som ikke kan gjøre investeringer i Norge. I tillegg vil vi nå bli sammenlignet med proteinprodusenter på New York-børsen. Disse selskapene er generelt større enn Marine Harvest, men vi har store fortrinn når det kommer til marginer og vekstprognoser, legger styreleder Aarskog til.
– Det vil også være en fordel å ha en valuta som kan brukes i fremtidige konsolideringer i næringen. Vi har et godt utgangspunkt med en markedsverdi på fem milliarder amerikanske dollar og en eierandel på om lag 22 % av den globale produksjonen av atlantisk laks, sier Aarskog.

 

[/raw]

INGEN KOMMENTARER

Comments are closed.