9 februar holdt MacGregor en offisiell åpning av sine nye kontorer i Barbu i Arendal. Næringsminister Monica Mæland klippet snora.

-MacGregor har her flotte fasiliteter for demonstrasjon av våre produkter for kunder og andre forbindelser, som for eksempel C-How, vårt simulator-verktøy, sier Høye G. Høyesen, Vice President for Advanced Offshore Solutions i MacGregor.

-Dette støtter vår ambisjon om å bevege oss fra et produksjonsfokusert selskap til et teknologi basert selskap. Vi føler oss dessuten beæret over å ha Næringsminister Monica Mæland som vår gjest, fortsetter Høyesen.

-MacGregor har gjennom årene vist at de kan utvikle seg og tilpasse seg endringer. I tillegg er bedriften i dag helt i front innen innovasjon og utvikling. Leverandørindustrien og MacGregor har en sentral rolle i utviklingen av fremtidens industri, sier næringsminister Monica Mæland.

-Vi gleder oss over at så mange av våre kunder og andre forbindelser viser interesse for å møte våre ansatte og lære mer om hva MacGregor kan tilby, både i form av forskjellige presentasjoner og ved å teste ut simulator-verktøyene våre. I den senere tid har vi introdusert en ny type modifiseringsmulighet til våre allerede kjente løsninger, slik som muligheten for en Fibre-rope crane retrofit-løsning. Et annet godt eksempel er vår 3D Motion Compensator, som er designet for å øke presisjonen i lasthåndteringsoperasjoner også under urolige sjøforhold og høye bølger, fortsetter Høyesen.

MacGregor’s 3D Motion Compensator vant en prestisjetung offshore industri innovasjonspris på «Offshore Support Journal’s» femte årlige konferanse som ble avholdt i London, England, 8 februar 2017.

-Den norske delen av MacGregor vil fortsatt være solid og beholder en viktig plass i MacGregor i fremtiden, sier President i MacGregor, Michel van Roozendaal i sin tale under åpningen.

MacGregor er en stor aktør innen marineog offshorebransjen og tilbyr verdensledende ingeniørtjenester og løsninger fra kjente merkenavn som MacGregor, Hatlapa, Porsgrunn, Pusnes og Triplex. Ved å samarbeide med oss får verft, oljeselskaper, og andre operatører i markedet en mulighet til å optimalisere sikkerhet, lønnsomhet, produktivitet og miljømessig bærekraft gjennom våre produkters livsløp.

MacGregors ingeniørtjenester og løsninger for å håndtere skipsfrakt, offshore lasthåndtering, lasting/lossing av olje og offshore forankringssystemer er alle designet for å operere under krevendeforhold. MacGregor er en del av Cargotec. Cargotec (Nasdaq Helsinki: CGCBV) salg i 2016 utgjorde om lag 3,5 milliarder EUR, og sysselsetter over 11 000 mennesker.