Nergård Havfiske mener Loppa, verdens minste sløye og kappemaskin, har gjort underverker for effektiviteten på en av selskapets trålere.

– Effektiviteten er firedoblet i håndsløying, mest bifangst, steinbit, lange, brosmer og stor torsk, altså stor fisk opp til 12 kilo, sier Johann Johansson, Technical Supervisor i Nergård Havfiske.

Han bestilte Loppa og følger opp tråleren «Kågtind 2» tett. «Kågtind 2» har siden midten av januar brukt maskinen. Ett av Havfront`s mål under videreutviklingen av maskinen har vært å gjøre den god på fiskeartene medium til stor. I god Havfront-tradisjonen har selskapet jobbet tett med Nergård for å gjøre leveransen strømlinjeformet og best mulig for kunden.

– Mannskapet er veldig fornøyd. Den store forskjellen er at de kan ta fisken med begge hender, istedenfor å ha kniv i ene hånden og en stor 12 kg torsk i den andre hånden, og legge den på Loppa for kutting, sier Johann Johansson, inspektør i Nergård Havfiske.

Johann Johansson, inspektør i Nergård Havfiske.

Høsten 2019 inngikk Havfront og Nergård Havfiske kontrakt på én maskin, med opsjon på ytterligere maskiner om verdens minste sløye og kappemaskin innfridde forventningene.

  • Loppa tar liten plass i båten og jeg vurderer maskinen på vårt neste nybygg også, sier Johansson.

I tillegg til å jobbe tett på næringen for stadig å utvikle sløyeog kappemaskinen i takt med kravene som stilles ombord, er service 24/7 og øyeblikkelig hjelp ett av de viktigste konkurransefortrinnene til Havfront.

Dette har Nergård merket.

– Får vi utfordringer, svarer Havkraft med en gang på telefonen og løser eventuelle utfordringer, sier Johann Johansson.

Denne fordelen kommer på toppen av ett av de andre konkurransefortrinnene til Loppa: Enkelt vedlikehold som gjør at fiskerne ombord lett kan gjøre utbedringer. Dette sparer landligge og øker fortjenesten.

Loppa har nå vært i ordinærdrift i fire år, og har prestert veldig bra. Havfront har gjennom tett dialog med hver enkelt kunde kunne levere et produkt som har fått gode tilbakemeldinger fra alle. Det finnes i dag 23 maskiner i markedet, og Havfront har åtte nye under produksjon akkurat nå.

Havfront ser frem til en hektisk vår med mange nye maskiner i drift.

– Vi jobber nå med å gjøre maskinen enda bedre på større fisk. Ytterligere videreutvikling vil gjøre Loppa enda mer brukervennlig for et større vektspekter, sier Marius Strømmen, daglig leder i Havfront.