I november 2017 ble fusjonen mellom Havyard MMC og First Process gjennomført. Nå overlater den ene gründeren, Leif Gjelseth roret til den andre gründeren, Petter Leon Fauske, som vil lede det nye selskapet MMC First Process videre.

MMC First Process har teknologi og kompetanse for å levere unike komplette systemløsninger til fiskeri og oppdrett på sjø og land. Selskapet har ny teknologi under utvikling som vil bli en game changer innen håndtering, prosess og kjøling og som vil gi bedre effektivitet, miljøvennlighet og bedre kvalitet på sluttproduktet.

Ny rolle

Leif Gjelseth har vært lenge i bransjen og er en mange kjenner som gründer og oppfinner av smarte løsninger som har gjort det enklere for kunder i fiskeri og oppdrett. Det er derfor veldig positivt for MMC First Process at Leif skal fortsette i selskapet også etter at han går av som administrerende direktør. Leif vil fortsette som rådgiver innen produktog forretningsutvikling og være tilgjengelig med sin kompetanse og erfaring både internt i selskapet og for våre kunder.

– Det er litt rart når jeg nå velger å overlate roret etter å ha styrt skuta i så mange år, sier Leif Gjelseth, men samtidig får jeg nå drive med det jeg liker aller best, å løse problem for kundene mine. Samtidig vet jeg at skuta er i trygge hender når nå Petter Leon Fauske, som har bygd opp First Process tar over. Petter Leon har vært i bransjen siden tidlig på 90-tallet og har både den «driven» og kompetansen som vi trenger, med de spennende mulighetene MMC First Process har fremover. Jeg gleder meg til å fortsette å jobbe i team sammen med ham og resten av de flinke folkene i MMC First Process. Vi har unike muligheter i dette selskapet og kommer til å komme med nye ting som vil bli lagt merke til, både blant våre kunder og konkurrenter, avslutter Leif med et lurt smil.

Ny administrerende direktør

Petter Leon Fauske, ser ydmykt på oppgaven å ta over etter Leif, men er samtidig veldig klar til å utvikle selskapet videre.

– Jeg har kjent Leif siden vi jobbet i samme selskap tidlig på 2000 tallet. Han var en viktig grunn til at vi ønsket å fusjonere First Process med MMC. Leif har en utrolig kompetanse, spesielt markedskunnskap, kunderelasjoner og produktutvikling, derfor er det veldig positivt at Leif blir med videre som senior rådgiver. Etter å ha blitt kjent med resten av organisasjonen, kompetansen og teknologien har jeg fått bekreftet at beslutningen om å fusjonere var riktig. Jeg ser et kjempepotensiale i å ta selskapet videre med alle de flinke folkene vi har i systemet, avslutter Petter Leon.

Petter Leon Fauske har utdannelse som maskiningeniør fra Høgskolen i Ålesund og har nylig gjennomført videreutdanning innen markedsføring på Handelshøyskolen i Bergen (NHH). Han startet karrieren på Odim Skodje i 1992 hadde forskjellige stillinger til slutt som prosjektsjef. Deretter jobbet han som prosjektsjef i Optimar til han i mai i 2003 etablerte selskapet First Process. Der har han hatt en spennende reise med å bygge opp et selskap med en helt spesiell forretningsmodell og samtidig etablert datterselskap i Japan, Chile og Peru.