Motorola Solutions og Datamatik AS lanserer nettverksuavhengig bredbånd radiokommunikasjon med multimediatjeneste i Norden.

Den skybaserte tjenesten WAVETM bredbånd push-totalk (PTT) kobler sammen team – enten de er brukere av smarttelefoner, radioer, nettbrett eller den nye WAVE-radioen TLK 100 som muliggjør PTTkommunikasjon, enklere og bedre kommunikasjon mellom enheter.

I tillegg til den skybaserte WAVE-tjenesten introduserer Motorola Solutions sin nye spesialbygde WAVE Radio: TLK 100i. TLK 100i kombinerer de funksjonelle fordelene med WAVE med et robust radiodesign for profesjonelle brukere. Enheten gir bedrifter øyeblikkelig push-to-talkkommunikasjon over hele Europa og bruker 3G, 4G eller Wi-Fi-nettverk uten behov for kostbar eller tidkrevende infrastruktur eller programmering av radioene.

Den robuste PTT-enheten er ideell for bygningsbransjen, transport, energi, privat sikkerhet og mange ytterligere bransjer. Bedrifter kan enkelt ha oversikt over sine medarbeidere ved hjelp av den integrerte GPS-en for maksimal sikkerhet, sjekke prosjektstatus, finne raskere ruter, endre oppgaver og plassere team-medlemmer der de trenger det mest.

En ny WAVE mobilapplikasjon gjør det mulig for bruker å gjøre om smarttelefonen eller nettbrettet til et bredbånds PTT-håndsett for å få øyeblikkelig kommunikasjon hvor som helst det er bredbåndstjeneste eller 3G, 4G, 5G. Brukere kan koble seg opp i eksisterende radiosystem og la WAVEapplikasjonen utvide dekningen og la smarttelefoner kommunisere med radiobrukere. Integrert meldingstjeneste gjør dem også i stand til å sende tekst, video, lyd, bilder og filer til enkeltpersoner eller grupper, samt dele GPS posisjoner.

Motorola Solutions tilbyr også en WAVE kontrollromapplikasjon for å forenkle den daglige bruken av bredbånd PTT-gruppekommunikasjon ytterligere. Med WAVE Dispatch kan brukerne administrere ressursene sine og koordinere en effektiv operasjon fra enhver internettforbindelse med en standard nettleser. De kan holde kontakten med teamene sine for å sikre at de får all den informasjonen de trenger. Medarbeideren kan også være mer effektivt gjennom stedsoppdateringer og kartlegging.