DEL

Det er vel nesten utenkelig at nordmenn skal begynne å knaske Omega-3-rik chips laget av lakseskinn. I Norge, verdens største lakseproduserende nasjon, er det potetchips som gjelder. I Asia er fisk ofte brukt som snacks. Nå er også lakseskinn på full fart inn i markedet som chips.


( 05.06.2012 )

[raw]

For tre uker siden kunne Kystmagasinet fortelle om økende konsum av lakseskinn. Både skinn fra atlantisk laks, stillehavslaks og ørret spises i økende grad. I Thailand har et selskap begynt produksjon av lakseskinnchips. Målgruppen er primært barn, – samtidig som det fokuseres på skinnets helsemessige egenskaper. Omega-3 har etter hvert blitt et begrep over det meste av verden.

 

I den thailandske byen Khorat produserer bedriften Pung Ngee Chiang ett produkt merket ”Sprøstekt lakseskinn chips”. Produktet består av 90 prosent lakseskinn og 10 prosent krydder, salt og olje. Det oppgis ikke på produktet hva slags laks skinnet stammer fra. Men en liten ”vask og bløtgjøring” av skinnet viser ett skjellmønster som er mer tett og med mindre skjell hos atlantisk laks. Så produktet er mest sannsynlig produsert av pukkellaks.

 

– Inneholder Omega-3. Beskytter mot hjertelidelser og kreft. Forbedrer helsen. Rikt på protein og kalsium, står det på etiketten. Målgruppen er primært voksne menn som ønsker snacks når de drikker sprit eller øl.

[/raw]

INGEN KOMMENTARER

Comments are closed.