Kvarøy Fiskeoppdrett og den amerikanske supermarkedkjeden Whole Foods går nye veier i markedsføringen av den norske fisken.


( 02.06.2014 )

Amerikanerene skal lokkes med at fisken fra Kvarøy Fiskeoppdrett er fri for antibiotika, veksthormoner og genmanipulerte stoffer. I tillegg selges fisken med et spesielt budskap:

«Hver gang du kjøper laks fra Kvarøy Fiskeoppdrett, støtter du et samfunn på 75 mennesker som mangler infrastruktur for grunnleggende hverdagsbehov. Selskapets lakseinntekter vil hjelpe til å bygge en skole, et medisinsk øyeblikkelig hjelp-senter og en matbutikk, som i stor grad vil bedre dette samfunnets livskvalitet. Bidra til å støtte andre familier, samtidig som du får det beste for deg».

 

Det er ikke helt sant det der med 75 innbyggere. Det riktige er 57, sier Alf-Gøran Knudsen til VG. Han er tredje generasjon som driver hjørnestensbedriften på Indre Kvarøy, utenfor Mo i Rana i Nordland.

 

ilaks.no melder at Kvarøy Fiskeoppdrett produserer 8.000 tonn laks. 5.000 av disse selges i Whole Foods butikker i USA. Oppdrettsbedriften omsatte for 205 millioner i 2013, noe som førte til et resultat på 42 millioner kroner.