DEL

Laks er en av de mest allsidige fiskeslagene som finnes. Ustanselig nye produkter gjør at laks dukker opp i stadig flere butikkhyller.


( 03.12.2010 )

[raw]

Først var det fersk, frossen, røykt og gravet laks. Så kom laks på boks, laksehodecurry i Singapore og trykkokte ryggbein av laks i Sør-Korea. En slager i Thailand er kokte laksehoder med soyasaus. Laksepatèer har vært en mulighet til å få brukt biprodukter fra laks.

 

Oppfinnsomheten har få grenser. Hva med kjeks med pålegg som smaker laks, eller potetchips med laks og teryakismak? Ett nytt produkt er ost med laksesmak.  Rett fra de østerrikske alper kommer osten Glade ku (Happy Cow) tilsatt laksesmak. Om noen av produktene er med på å gi barn og voksne et bedre og mer helseriktig kosthold er vel kanskje mindre sannsynlig. Men mer enn noe annet viser slike produkter at laksen er allsidig og godt likt over hele kloden.

 

Kjeks med krem som smaker laks har vært på markedet i flere år i Sørøst-Asia.

[/raw]

INGEN KOMMENTARER

Comments are closed.