Den svært nye kystnotbåten Meløyfjord har gått på grunn i Landegodefjorden utenfor Bodø. Båten skal forsøkes dratt av grunn ved flo sjø i ettermiddag. Det skal ikke være personskader eller oppdaget hull i skroget. Men båten ligger på grunn med stor slagside.

Meløyfjord ble trukket av grunnen rundt klokken 17:15 og er nå på vei til Bodø assistert av redningsskøyta Klavenes Marine. Det er ikke opplyst noe fra rederiet om årsaken til at fartøyet traff skjæret. Det viktigste for rederiet og de som har deltatt i redningsaksjonen, er at det ingen liv gikk tapt. Det er etter det Kystmagasinet får opplyst, heller ikke noen av mannskapet som har blitt skadd, og det er ikke kommet meldinger om utslipp som følge av skader på skroget.

Ifølge Avisa Nordland som først meldte om grunnstøtingen er redningsselskapets fartøy Skomvær og og marinefartøyet Thor Heyerdahl på plass ved havaristen. Men ingen av disse er egnet til å slepe fartøyet av grunn. Redningsskøyten Det Norske Veritas som har kraft til å slepe er på vei til havaristen. Det er relativt grov sjø så ifølge Marine Traffic går ikke redningsskøyta med mer enn 11 knop. Planen er å få slept Meløyfjord av grunnen ved flo sjø klokken sju i kveld.

Meløyfjord som ble bygget i 2011 har et mannskap på sju. Farøyet er 34 meter langt og fisker med not og snurrevad.

Mer om Meløyjord

Artikkelen vil bli oppdatert