DEL

Vår første utgave av Kystmagasinet dette året kommer i salg i Narvesen førstkommende torsdag, 14. februar. Der vil du finne mye bra lesestoff fra ulike deler av fiskerinæringen, nybygg, teknologiske nyvinninger på utstyrsfronten, marked og mye annet.


( 13.02.2013 )

[raw]

Vi kan nevne en temabolk på motor og fremdriftsutstyr, markedsrapport fra Vietnam, reportasje fra nye Cattleya og nyheter fra Furuno, Bjørdal Industrier, MMC og andre spennende bedrifter.

 

MAN, MaK, Cummins og Scania er vinnerne
Wichmannmotorene som ble bygget på fabrikken på Rubbestadneset i Bømlo hadde en markedsposisjon blant større norske fiskefartøyer som ingen kunne måle seg mot. Driftsikkerheten til Wichmannmotorene var enestående. Motorene er nå historie. Nå er det MAN, Mak, Cummins og Scania som er vinnerne, med Cat hakk i hæl, skriver Terje Engø i en større reportasje i vår temadel motor og fremdriftsutstyr.

Gambling på høyt nivå
-Dette var gambling på høyt nivå. Og en viktig grunn til at det gikk bra var banksjef Terje Krogset i Sparebanken Møre, som hadde tro både på meg og fremtiden for firmaet, og som innvilget finansiering. Jeg startet med to tomme hender og en kassakreditt på 400.000 kroner, med pant i hus og hjem. Vi hadde imidlertid en bra kundemasse i tidlig fase, og virksomheten gikk heldigvis bra, forteller Leif Gjelseth i sin beskrivelse av sine første år som bedriftseier.

Vietnam på vei mot sjømattoppen
Pangasius er en vietnamesisk suksess som på flere vis overgår den norske laksesuksessen. Sammen med rekeoppdrett har fisken gjort Vietnam til en av verdens stormakter innen sjømat. Også for Norge er Vietnam en suksess, – og ikke minst en bakdør til Kina. Les mer om denne voksende sjømateksportøren fra side 51 og utover.

 

Håper på oppsving for filetproduksjon i trålere
Bjørdal Industrier AS har de to siste årene investert 12 millioner i produksjonsutstyr og fasiliteter ved det store fabrikkanlegget deres i Ørsta. De har også investert store summer opp gjennom årene på å bygge opp kompetanse og kunnskap. Bedriften er i dag av de få igjen som produserer komplette fabrikkanlegg for om bord produksjon i Norge. Det får Kystmagasinet opplyst hos salgs- og produksjonsleder Bjørn Meek.

Annet innhold i Kystmagasinet 1.2013:


6 Leder
8 Smånytt
14 Cattleya med nye løsninger for pelagiske trålere
21 MAN, MaK, Cummins og Scania er vinnerne
30 Marine Shaft satser på fiskeflåten
36 Bedriftseventyr i verdensklasse
38 Gambling på høyt nivå
42 Spennende nyheter fra Furuno 
47 Håper på oppsving for filetproduksjon i trålere
51 Vietnam på vei mot sjømattoppen
58 Fiskeri, forskning og byråkrati
60 Verden rundt
63 Glefs: Reguleringskåt forvirring
65Produktnytt

 

[/raw]

INGEN KOMMENTARER

Comments are closed.