DEL

Natt til søndag 6. mars satte en av Norges nyeste pelagiske trålere, Kvannøy N-400-B fra Bodø, kurs mot Norge med full last av kolmule, fanget med komplett redskapspakke frá Vónin. Fisken ble tatt vest for Irland, i både internasjonal og EU sone.


( 08.03.2016 )

Vónin hadde etter eget ønske to representanter med på denne første reisen med de nye redskapene. Skipper Trond Nærø med mannskap er veldig godt fornøyd med redskapene.

2016mtr Capto-trål

“Capto trålen er veldig lett å jobbe med på dekk, hurtig å skyte og hale, og greier seg bra hver eneste gang. Det er ikke noe problem å få nok slepefart, så den er lett. Vi slepte mellom 1 og 2½ time hver gang, så fiskeegenskaperne er gode”

Trålen, som “Kvannøy” har kjøpt, er en 2016mtr Capto trål med 56mtr masker i vingene. Maskestørrelsen reduseres noen meter for hvert omfar etterhvert som man kommer bak om sonden. Det som gjør at den greier seg så godt, er Capto materialet i fornettet. Dette er et flettet nylon produkt, som har vært brukt i mange år, hvor man har overflettet den med en meget stiv og hård Polyethylene kappe. Kappen forlenger også levetiden på trålen vesentlig.

Vónin leverte 2 sekke sammen med trålen, en 78mtr og en 68mtr. Begge sekkene er laget av trippel 2,3mm flettet innerlin, som er et “must” når man fisker kolmule på dybt vann.

Kvannøy har Captotrål fra Vonin

Kvannøy ikke alene

Utover leveransen til “Kvannøy” har Vónin mildt sagt hatt vind i seglene på det norske markedet det siste året. Ikke mindre enn 6 kolmuletrål i forskjellige størrelser har det blitt til denne sesongen.

 

Trønderbas NT-500-V:   2304mtr

Åkerøy N-200-DA:           2304mtr

Gerda Marie H-32-AV:   2016mtr

Kvannøy N-400B               2016mtr

Vikingbank H-3-AV:         1728mtr

Cetus R-94-K:                     1728mtr

 

Det er i alle tilfelle tale om Capto tråler, og det har også vist seg på andre markeder, f. ex. Island og Færøyene, at kundene er veldig glade i materialet.

INGEN KOMMENTARER

Comments are closed.