DEL

KONGSBERG har signert kontrakt med tyske Fassmer Werft om leveranse av en unik teknisk løsning til forskningsfartøyet Atair II som skal eies av Bundesamt für Seeschifffahrt und Hydrographie (BSH). Løsningen er basert på KONGSBERGs fartøyskonsept til forskningsfartøy.


( 05.05.2017 )

Atair II blir verden første statseide LNG-drevne forskningsfartøy, og det første nybygde skipet som tar i bruk KONGSBERGs integrerte forskningsfartøykonsept. Leveransen inkluderer operasjonelle og hydrografiske systemer i tillegg til energifunksjonalitet som muliggjør sømløs informasjonsdeling, økt effektivitet og langsiktige livssyklusfordeler.

KONGSBERGs integrerte fartøyskonsept for forskningsfartøy inkluderer et fullt integrert operatørmiljø utstyrt med akustisk datainnsamling, dynamisk posisjonering, fremdriftskontroll, navigasjons- og automasjonssystemer. Konseptet leverer alle nødvendige verktøy for å møte de mest krevende forskningsmål kombinert med fleksible og intelligente energi- og fremdriftsløsninger. KONGSBERG med underleverandører vil også levere alle elektriske systemer, telekommunikasjonssystemer, fremdriftsmotor, kabler og installasjon.

– KONGSBERGs integrerte fartøyskonsept er en ny tilnærming til fartøysdesign og -bygging som øker operasjonell effektivitet og reduserer livssykluskostnader ved hjelp av integrasjon mellom ulike systemer. Med konsepter designet for spesifikke skipstyper, representerer vår integrerte fartøysportfolio banebrytende marin teknologi og prosjektering. Vi er stolte over å samarbeide med BHS og Fassmer Werft om å levere integrasjon til Atair, sier Brynjulv Standal, VP Global Sales & Marketing, Kongsberg Maritime.

Atair II skal bygges på Fassmer Werft i Berne med planlagt leveranse i 2020, og blir det største skipet i BHS sin flåte. Skipet skal operere i Nordsjøen og Østersjøen, hvor det skal utføre hydrografiske undersøkelser og søk- og redningsoperasjoner i tillegg til marin miljøovervåkning og teknisk testing av navigasjons- og radarutstyr.

INGEN KOMMENTARER

Comments are closed.