DEL

Når Nor-Fishing 2010 åpner sine dører i Trondheim Spektrum for 23. gang kan messegeneralen Odd Berg melde om nok  en stor fiskerimesse. 464 utstillere fra 26 land har satt kursen mot Trondheim. Aldri før har så mange land vært representert blant Nor-Fishings utstillere.


( 16.08.2010 )

[raw]

-Nor-Fishing fyller 50 år i år og det er hyggelig å kunne konstatere at det er en svært sprek  jubilant,” sier Odd Berg i en kommentar. ”Vi har ikke merket noe til en eventuell finanskrise, for nå er det fullbooket hos oss.

 

H.M. Kong Harald V skal foreta den offisielle åpningen av Nor-Fishing 2010 tirsdag den 17. august. Han blir ledsaget av Fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen ved åpningen. I anledning 50-års jubiléet har Stiftelsen Nor-Fishing invitert alle tidligere fiskeriministre og fiskeridirektører til å besøke utstillingen som Stiftelsens gjester. På onsdag den 18. vil det bli arrangert en paneldebatt med deltagelse av tidligere fiskeriministre Bjarne Mørk-Eidem, Peter Angelsen og Svein Ludvigsen, samt de tidligere fiskeridirektørene Knut Vartdal og Peter Gullestad.

 

-Vi regner med at det som vanlig blir vist mye nytt, men som arrangører må vi jo minnes noe av det gamle også,” sier Berg. ”Derfor har vi funnet frem en gammel Wickmann motor som til tider skal startes opp og vil komme til å gi fra seg sine velkjente ”dunk-dunk”. Så det blir både nåtid, fremtid og fortid å se på årets utstilling. Utstillingsarealet dekker i år hele 14.000 kvm.

 

Man venter at utstillingen vil bli besøkt av ca. 15,000 personer i løpet av de fire dagene den varer, og norske og utenlandske journalister har meldt sin ankomst. Utenlandske delegasjoner er også anmeldt, blant annet fra Russland, Kina, Vietnam og Indonesia.

 

-Men det er fortsatt overnattingsmuligheter å finne, sier Berg. Riktignok er det bestilt like mange rom som for to år siden, men Trondheims hotellkapasietet har jo økt siden den gang.

[/raw]

INGEN KOMMENTARER

Comments are closed.