DEL

3. september åpner høstens første store sjømatmønstring, Asian Seafood Exposition, i Hong Kong. Messen går over tre dager i Hong Kong Convention & Exhibition Centre i bydelen Wanchai. Det er fjerde året på rad denne sjømatmessen arrangeres, og antall utstillere og besøkende øker hvert år.


( 09.08.2013 )

[raw]

Kystmagasinet var til stede på denne messen www.asianseafoodexpo.com i 2011. Den gang var det 120 firma som stilte ut, fra Færøyene, Island, Irland, Frankrike, Italia, Tyrkia, USA, Kina, Korea, Japan, Australia, Malaysia, Canada, Namibia, Filippinene med flere, men ingen fra den store sjømatnasjonen Norge. Mange syntes det var litt underlig all den tid messen arrangerer i en region og ikke minst i en by med enorm vekst, hvor det skapes nye millionærer og dukker opp nye gourmetrestauranter hver dag, og hvor sjømat er den viktigste ingrediensen.

Messesenteret i bydelen Wanchai.

 

Heller ikke i år vil det være utstillere fra Norge, bortsett fra det norske sjømatmagasinet Northern Seafood www.northernseafood.no, men derimot fra Island, Færøyene og Danmark, pluss en rekke andre Europeiske land.

 

Messen har vokst kraftig siden oppstarten i 2010, og den store messearrangøren Diversified Business Communications www.divbusiness.com, som står for de kjente sjømatmessene i Brussel, Boston og Barcelona, regner med at Asian Seafood Exposition www.asianseafoodexpo.com vil bli stadig viktigere for sjømateksportører som vil inn på de store markedene i regionen og landene rundt.

En del utstillere har norsk laks i sin portefølje.

 

Messen blir hvert år besøkt av et stort antall innkjøpere fra Kina, Korea, Filippinene, Singapore, Hong Kong og andre land i denne delen av Asia, og for disse er dette en viktig møteplass. Dessuten har man de siste årene opplevd at et stort antall innkjøpere fra større og mindre sjømatimportører fra Hong Kong og nærliggende kinesiske byer tråler messen på jakt etter gode tilbud. Det er også mange innkjøpere fra hotell og restauranter i Hong Kong og Macao på messen, på jakt etter nye produkter og muligheter for å gjøre en god forretning.

Hong Kong er en fascinerende by, vel verdt å besøke.

 

 

 

Messen går av stabelen i tidsrommet fra 3.-5. september i det store messesenteret i Wanchai. Det blir en rekke nasjonale paviljonger på årets Asian Seafood Exposition  www.asianseafoodexpo.com, fra Argentina, Thailand, Sør Korea, USA, Canada, Australia, Frankrike, India, Japan, Taiwan, India, Malaysia, Kina og Singapore. Det er også varslet lansering av en rekke nye produkter på denne messen, og det er laget en egen utstilling der disse er samlet.

[/raw]

INGEN KOMMENTARER

Comments are closed.