I forbindelse med byggingen av ny 35 meters tråler/snurrevadbåt, opplyser Bjørn Kjellby i Mandal at planene om å import av den danske tråleren Myggenes til et selskap med danske Henning Kjeldsen som medeier, måtte skrinlegges. Nå er Kjeldsens nesten nye båt Stefanie kjøpt i stedet.

Årsaken til at kjøpet av Myggenes ikke ble noe av, er at det tok for lang tid å få på plass et D-nummer (personnummer for utlendinger). Nå er Kjeldsens nesten nye Stefanie kjøpt i stedet.

– Det stemmer som Kystmagasinet skriver at vi ønsket å bruke fartøyet Myggenes. Vi ville kjøpe dette og så selge det tilbake når nybygget var ferdig. Vi har så mye kvoter at det er vanskelig å fiske disse med våre to eksisterende fartøy. Derfor måtte vi ha større båt, sier Bjørn Kjellby til Kystmagasinet.no. Han opplyser også at endelig kontrakt ikke er inngått med SIMEK AS.

Løsningen ble derfor å kjøpe et annet av Henning Kjeldsens fartøyer, Stefanie som ble levert av Kynde & Toft A/S i Thyborøn på nyåret i fjor. Fartøyet som Kjellby overtok sist fredag er 32,1 meter langt. Stefanie er er designet av Vestværftet i Hvide Sande. Skroget ble bygget i Litauen ved Riga Shipyard (Rigas Kugu Būvētava).

Storsatsning på kombinert trålog snurrevadbåt

Også dette fartøyet er utstyrt for fiske med trål og snurrevad. Fartøyet er spesielt bygget med fokus på å levere ferdig sjøpakket sløyd rødspette. Utstyrt med en «state of the art» Jansen Teknik F80 sløyemaskin for rødspette, og automatisk sortering av rødspettene etter vekt, tar Stefanie det danske rødspettefiskeriet til et nytt teknologisk nivå.

LES MER OM STEFANIE I DENNE BÅTOMTALEN

Stefanie er utstyrt med sløyemaskin for rødspette.

– Rødspette og lysing er to arter hvor Norge på langt nær utnytter tilgjengelig biomasse i Nordsjøen og Skagerak. Det er hele tiden fokus på torsk i nord. Forståelig siden torskeressursene i sør er svært små til sammenligning. Men med Stefanie håper vi også å kunne utnytte ressursene av rødspette og lysing bedre, sier Kjellby.

Stefanie har blitt utstyrt med fire trommer, to for trål og to for snurrevad. Dette gjør det mulig å skifte fra trål til snurrevad på kort tid. Snurrevadet er det som korrekt heter skotsk snurrevad, eller på dansk «fly shooter». Det hydrauliske fiskeog dekksutstyret er i sin helhet produsert og installert av Kynde og Toft i Thyborøn. utstyr er alle produsert og installert av Kynde & Toft.

Hovedmotor er en Mitsubishi S6U-MPTK som produserer en effekt på 680 kW (911 hestekrefter).